Kaip nurodyta pateiktame pranešime Konkurencijos tarybai – šios koncentracijos tikslas yra verslo perskyrimas, atitinkamai didinant bendrovės „ICOR“ kontrolę.

Po numatytos koncentracijos įgyvendinimo buvusios UAB „Rubicon Group“, kurios pavadinimas šiuo metu yra UAB „ICOR“, kontroliuojančių asmenų skaičius sumažėtų nuo septynių iki keturių. Keturi nurodyti asmenys valdys ICOR grupę lygiomis dalimis. Dalis buvusios „Rubicon Group“ įmonių yra perleidžiama kitiems trims buvusiems bendrovės „Rubicon Group“ akcininkams.

Primename, kad trys buvę įmonių grupės akcininkai Rimantas Bukauskas, Arūnas Mačiuitis ir Remigijus Lapinskas pardavė visas valdytas akcijas likusiems keturiems akcininkams ir įsigijo 100 proc. „Siemens“ arenos, bilietų platinimo bendrovės „Tiketa“ bei įmonės „Panevėžio arena“, užsiimančios „Cido“ arenos valdymu, akcijų. Sandorių sumos neatskleidžiamos.

Pranešimą apie koncentraciją teikiančių asmenų nuomone, dėl sustiprintos „ICOR“ kontrolės nesusidarys ir nesustiprės dominuojanti padėtis bei nebus itin apribota konkurencija, kadangi ši koncentracija iš esmės nedaro įtakos jokių prekių ir/ar paslaugų rinkoms. Dėl šios priežasties „ICOR“ kontrolės didinimas neturės neigiamos įtakos konkurencijai Lietuvos rinkoje, konstatuoja taryba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją