"Mažeikių naftos" Komunikacijos tarnybos viršininkas Tadas Augustauskas prognozavo, kad šią ir ateinančią savaitę degalų kainos turėtų pasiekti maksimalų lygį, o vėliau - pradėti leistis.

"Pastarąją savaitę degalų kainų, ypač benzino, kilimas yra nulemtas pokyčių tarptautinėse rinkose -visą praėjusią ir šią savaitę naftos produktų kaina kilo sparčiau nei naftos kaina, todėl "Mažeikių naftos" pagaminta produkcija, parduodama tiek Lietuvos, tiek tarptautinėse rinkose, taip pat brango", - BNS sakė T.Augustauskas.

Vakar populiariausio šalyje A95 benzino kaina Vilniuje ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose padidėjo maždaug 4-5 centais ir "Shell Lietuva" bei "Lietuva Statoil" degalinėse kainavo 2,54 lito. A92 benzino kaina šoktelėjo iki 2,49 lito už litrą.

Dyzelinių degalų kaina išaugo 8-10 centų. "Lietuva Statoil" degalinėse šios rūšies degalai antradienį kainavo 1,91 lito už litrą, "Shell Lietuva" - 1,94 lito už litrą.

"Neste Lietuva", valdanti automatinių degalinių tinklą, A95 rūšies benziną nuo vakar Vilniuje pardavinėja po 2,48 lito už litrą, A92 - po 2,43 lito už litrą. Dyzelinių degalų kaina šios bendrovės degalinėse Vilniuje pakilo iki 1,88 lito už litrą.

Bendrovės "Neste Lietuva" mažmeninės prekybos vadybininkas Audrius Miežis BNS sakė, kad degalų kainos Lietuvos degalinėse kyla augant pasaulinei degalų kainai.

A.Miežis neprognozavo, kaip degalų kainos keisis artimiausiu metu, tačiau sakė manąs, kad šią savaitę jos išliks tos pačios, o kitą - galbūt pradės kristi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją