Iki šių metų žiemos daugiau nei 5,2 tūkst. kvadratinių metrų ploto komercinės paskirties patalpose pradės veikti apie 15 įvairių prekių parduotuvių, boulingo klubas, penkių nacionalinių virtuvių maitinimo įstaigos ir sporto baras, sakoma pranešime spaudai.

Jau šią savaitę atidarytos pirmosios parduotuvės, 8 takelių boulingo klubas lankytojų lauks nuo spalio pradžios, o maždaug 200 žmonių talpinantis sporto baras ir kitos maitinimo įstaigos – lapkričio pradžioje.

„Atidarydami modernų prekybos ir pramogų centrą, norime prisidėti prie verslo Kaune ir paties Kauno atgimimo“, - sakė į „Sostinę“ investavusios antrinės Vilniaus banko bendrovės „VB Lizingas“ generalinis direktorius Aivaras Čičelis. Anot jo, „Sostinė“ kurta taip, kad atitiktų įvairiausių skonių Kauno gyventojų ir svečių poreikius. „Tikimės, kad ilgainiui „Sostinė“ taps tikru žmonių traukos centru ir viena iš lankomiausių Kauno prekybos ir pramogų vietų“, - teigė A.Čičelis.

Reprezentacinėje Kauno vietoje esanti „Sostinė“ įrengta itin moderniai – funkcionuoja šiuolaikinė oro kondicionavimo įranga, lankytojų patogumui pastatyti eskalatoriai bei keleiviniai liftai. Trys pastato aukštai skirti prekybos erdvėms, cokoliniame aukšte veiks penkių nacionalinių virtuvių patiekalus siūlantis restoranas bei sporto baras. Viršutiniame „Sostinės“ aukšte baigiamas įrengti boulingas.

Tarp „Sostinės“ nuomininkų - parfumerijos parduotuvė „KristiAna“, galanterijos prekių salonas „Kelionių opera“, parduotuvės „Laikrodžiai“, „Aukso gija“, „Dovanų pasaulis“, „Skinija“ „Mirijada“, apatinio trikotažo „Triumph“, „Lauma“ bei kitų prekinių ženklų parduotuvės. Šiuo metu jau yra išnuomota daugiau nei 75 proc. „Sostinės“ prekybos ploto. Vidutinė vieno kvadratinio metro ploto nuomos kaina „Sostinėje“ siekia 60 litų. „Kartu su „Sostine“ Kauno centre pradeda kurtis naujas verslo kvartalas. Aplink steigiasi įmonių, bankų filialai, biurai, todėl mūsų tikslas yra pasiūlyti patogią vietą pramogoms, į kurią būtų galima užsukti po darbo“, - sakė A.Čičelis. Tačiau, anot jo, „Sostinė“ orientuosis ne tik į aplinkinių rajonų gyventojus, bet lankytojus vilios ir iš kitų miesto vietų.

„VB Lizingas“ į naująjį pastatą investavo daugiau nei 13 mln.litų. „Sostinės“ projektą kūrė architektų biuro „G.Natkevičius ir partneriai“ architektai Gintautas Natkevičius ir Rimas Adomaitis. Jų dėka laikinosios sostinės centre iškilo vienas iš didžiausių prekybos ir pramogų kompleksų.

Vestibiulinė prekybos ir pramogų centro dalis – piltuvo formos. Iš išorės besitęsianti stiklo siena įleidžia daug natūralios šviesos, suteikiančios pastatui skaidrumo įspūdį. Būtent šioje dalyje įrengti eskalatoriai, liftai ir laiptai. „Kildami į viršų ar leisdamiesi žemyn, viršutiniuose aukštuose žmonės gali grožėtis ir miesto panorama“,- pabrėžė G.Natkevičius. Kiekvienoje vestibiulio pusėje suprojektuota po dvi atskiras, uždaras prekybos sales, kurių interjeras derinamas su vyraujančiu pastato interjeru – juodų plytelių grindys, baltos sienos, vienodas apšvietimas.

G.Natkevičiaus teigimu, pagrindinis pastato akcentas – masyvus skaidraus stiklo priekinis fasadas, kuriuo pabrėžiamas įėjimas į pastatą. „Kaimyninių statinių bei Laisvės alėjos kontekste ši milžiniška stiklo siena suformuoja savotišką traukos centrą tarytum kviečiantį užsukti einant pagrindine miesto gatve“,- sakė G.Natkevičius. Anot architekto, ypač efektingai stiklinis fasadas atrodo naktį – sukoncentruojant dėmesį į stiklo sieną, joje įrengtas specialus apšvietimas.

Pasak G.Natkevičiaus, naujajame prekybos ir pramogų centre galima išskirti 6 stambias prekybos zonas bei dar dvi – rūsyje ir viršutiniame aukšte. Pirmasis - trečiasis pastato aukštai skirti prekybos erdvėms – čia įsikurs įvairių prekių: aprangos, avalynės, kosmetikos bei kitos parduotuvės. Lapkričio pradžioje duris atversiantis skirtingų nacionalinių virtuvių patiekalų restoranas bei sporto baras įsikurs cokoliniame pastato aukšte. Kiek netikėta tai, kad paprastai žemutiniuose aukštuose planuojamas boulingas šįkart įsikurs viršutiniame pastato aukšte. Planuojama, kad modernus 8 takelių boulingas atsidarys spalio pradžioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)