"Jei sandoris bus pasirašytas, abi kompanijos išloš, - pareiškė "Meritz Securities" analitikas Songas Myongas-Supas. - "Samsung" nori ateityje apsisaugoti nuo galimo plokščiųjų ekranų pertekliaus ir tuo pačiu išsaugoti tvirtą klientų pagrindą. "Sony" padės tai pasiekti".

Sandoris imtas svarstyti tuomet, kai antroji didžiausia pagal mastą skystųjų kristalų ekranų gamintoja pasaulyje "Samsung" pranešė planuojanti iki 2010 metų investuoti 20 trilijonų vonų (17 mlrd. JAV dolerių) į naują šių ekranų gamybos liniją.

"Mes svarstome įvairius bendradarbiavimo būdus, įskaitant ir bendrą veiklą, tačiau konkretesnis sprendimas kol kas dar nėra priimtas", - pareiškė "Samsung".

"Sony" atstovė Nina Naito teigė, jog kompanija dėl galimos bendros plokščiųjų ekranų gamybos derėjosi su keliomis potencialiomis partnerėmis, įskaitant ir "Samsung", tačiau joks sprendimas dar nėra priimtas. "Sony" pradėjo didžiulį puolimą prieš savo konkurentes greitai augančioje plokščiaekranių televizorių rinkoje, siekdama išsikovoti didesnę rinkos dalį, į kurią ji pavėlavo patekti.

Priešingai nei konkurentės "Sharp Corp.", "Samsung" ir "Matsushita Electric Industrial Co Ltd", bendrovė "Sony" yra priklausoma nuo kitų skystųjų kristalų ekranų tiekėjų, tačiau gegužės mėnesį ji pareiškė norinti pati pradėti gaminti didelės įstrižainės skystųjų kristalų ekranus televizoriams. Manoma, jog "Sony" bandys susidėti su jau veikiančia ekranų gamintoja, o ne skirs 2 mlrd. jenų naujos skystųjų kristalų ekranų gamyklos statybai.

Toks sandoris nebūtų naujiena "Sony". Pernai bendrovė investavo 5 mlrd. jenų (45 mln. JAV dolerių) į "NEC Corp." plazminių ekranų padalinį, kad užsitikrintų nuolatinį didelės įstrižainės plokščiųjų ekranų tiekimą. Analitikų skaičiavimais, televizorių su skystųjų kristalų ekranais paklausa 2007 metais pasieks 31,9 mln. vienetų. Pernai jų paklausa buvo tik 1,7 mln.

Pasaulio ekranų gamintojos, tikėdamosi informacinių technologijų rinkos atsigavimo, investuoja 26 mlrd. JAV dolerių į naujas gamyklas.

Kompanija "LG.Philips LCD" - per pusę valdoma "Pietų Korėjos bendrovės "LG Electronics Inc" ir Nyderlandų "Philips Electronics NV" - yra didžiausia pasaulyje skystųjų kristalų ekranų gamintoja pasaulyje. Analitikų teigimu, "LG.Philips" yra užėmusi 22 proc. pasaulinės skystųjų kristalų ekranų rinkos dalį ir lenkia "Samsung", kuri turi 19 proc., bei Taivano kompaniją "AU Optronics Corp" su 12 proc. dalimi.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją