Tarptautinė Rusijos obligacijų savininkų federacinė asociacija (AFIPER) imsis juridinių veiksmų prieš Rusiją, duodamas interviu sakė AFIPER direktorius Ericas Sanitasas. Jis kalbėjo po to, kai Prancūzijos Finansų ministerija elektroniniame laiške paskelbė, kad netoli Eifelio bokšto esantis „Meteo France“ pastatas yra parduodamas Rusijai už nenurodytą sumą.

„Rusijos valstybė yra skolinga prancūzams daug pinigų ir šiai skolai nėra senaties termino, netgi jei tam tikra šios skolos dalis yra senesnė nei 100 metų“, – sakė E. Sanitasas telefonu.

Prancūzija buvo pagrindinė Rusijos obligacijų pardavimo rinka prieš 1917 m. bolševikų revoliuciją – visi, nuo kilmingų žmonių iki darbininkų, pirko obligacijas. Carinės skolos savininkai garsiai reikalavo geresnio sandorio nuo 1996 m., kai Rusija įvykdė 400 mln. dolerių (1,01 mlrd. Lt) mokėjimą, kuris, Prancūzijos teigimu, „tikrai“ padengė skolą, susidariusią iki 1945 m.

Kai kurie kreditoriai priėmė maždaug po 50 eurų (173 Lt) už obligaciją, kaip dalį susitarimo, o kiti atsisakė, teigdami, kad obligacijos turėtų būti įkainotos po 10 000 eurų (34 528 Lt) už vieną.

Kremliaus nuosavybės departamento atstovas Viktoras Chrekovas atsisakė komentuoti finansinę projekto informaciją, su juo nepavyko susisiekti, kai buvo bandoma išgirsti komentarą apie obligacijas. Prancūzijos finansų ministerija atsisakė komentuoti planuojamą pardavimą ir AFIPER planus. „Bloomberg News“ nepavyko susisiekti ir su Rusijos ambasados Paryžiuje atstovu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją