Mėsos ir paukštienos perdirbėjai, prekybininkai pasikvietė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovą Modestą Kaseliauską ir įrodinėjo, kad turgavietėse kasos aparatai būtini.

"Praėjusių metų pavasarį buvo priimti nauji teisės aktai, kurie turėjo sugriežtinti Lietuvos turgaviečių darbo tvarką, tačiau šiandien akivaizdu, kad naudos šios taisyklės neturėjo: kontrolė išliko silpna, iš esmės gaudomi smulkūs pažeidėjai, o šešėlinės ekonomikos mastas auga. VMI vadovai pripažino, kad turgavietės ne be reikalo vadinamos pilkąja zona, čia kyla daug bėdų, nėra efektyvaus prekių kontrolės mechanizmo, pasitaiko piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo atvejų, kitokių pažeidimų", – teigiama mėsos perdirbėjų ir prekybininkų sukurtos darbo grupės pridėtinės vertės mokesčio (PVM) maisto gamybos sektoriuose klausimams svarstyti atsiųstame pranešime.

VMI vadovas pripažino, kad apskaitos griežtinimas, kasos aparatų įvedimas turguose būtų geriausias sprendimas.

Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos direktoriaus Algio Baravyko duomenimis, oficialiai Lietuvoje pagaminama ir importuojama 28 kg kiaulienos vienam gyventojui per metus, o štai Statistikos departamento duomenys skelbia, jog vienas Lietuvos gyventojas suvartoja 48 kg. "Akivaizdu, kad beveik pusę suvartojamos kiaulienos gyventojai įsigyja iš nelegalių prekeivių, mėsa neįtraukiama į apskaitą, valstybei nesumokami mokesčiai", – tikino A.Baravykas.

Zita Sorokienė, Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė, labai nustebo, kad kitos verslo organizacijos staiga vėl į viešumą iškėlė kasos aparatų klausimą. "Mes nematome jokio pagrindo ir priežasčių, kad turgavietėse būtinai turi būti kasos aparatai. Keista, kad tokį svarbų klausimą svarsto be mūsų. Įtariu, jog taip stambusis verslas siekia mažuosius išstumti iš rinkos! – susijaudinusi kalbėjo asociacijos vadovė. – Suprantu, kad kai šalys kaimynės mėsai yra patvirtinusios lengvatinį PVM tarifą, mūsų įmonėms sunku verstis. Bet kuo čia dėti turgaus prekiautojai?"

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją