Tai paaiškėjo atlikus tyrimą, kurį reguliariai atlieka laikraštis „Dienas bizness“ kartu su Estijos verslo leidiniu „Äripäev“ ir Lietuvos leidiniu „Verslo žinios“. Pirmojoje didžiausių Baltijos įmonių 300-uko vietoje yra Lietuvos naftos perdirbimo gamykla „Orlen“, didžiausia Estijos kompanija „Tallink Grupp“ užima ketvirtą vietą, o didžiausia Latvijos kompanija „Elko grupa“ – aštuntąją vietą.

„Pirmajame didžiausių regiono įmonių dešimtuke kaip ir anksčiau dominuoja Lietuvos kompanijos, kurių skaičius viršija bendrą Latvijos ir Estijos įmonių skaičių, tačiau visame 300 įmonių sąraše šalių pasiskirstymas daugmaž vienodas“, – teigia kompanijos „PricewaterhouseCoopers“ Latvijos padalinio atstovė Baiba Sležė.
Į 300 didžiausių įmonių sąrašą pateko 99 Estijos, 97 Latvijos ir 104 Lietuvos įmonės.

„Naujajame didžiausių įmonių 300-uke pirmą kartą atsidūrė 55 įmonės, atstovaujančios skirtingoms pramonės šakoms, 13 iš jų užsiima maisto pramone. Į sąrašą pateko tokios įmonės, kaip, pavyzdžiui, „Laima“, „Staburadze“, ir „Cido grupa“, – sako B. Sležė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją