Tačiau paraišką pirkti RST pateiks ne bendrovė, o fizinių asmenų - "VP grupės" įmonių savininkų - konsorciumas, rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Norime dalyvauti patys - fiziniai asmenys ir prisiimti asmeninę atsakomybę ir už objektų ateitį, ir už privatizavimo programoje numatytus kitus reikalavimus", - sakė "VP grupės" savininkų konsorciumo atstovas Žilvinas Marcinkevičius.

Konsorciumą sudaro 9 fiziniai asmenys - Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Julius Numavičius ir Vladas Numavičius.

Pasak Ž.Marcinkevičiaus, konsorciumas atitinka visus privatizavimo programoje keliamus reikalavimus: jo grynasis turtas yra gerokai didesnis nei Rytų ar Vakarų skirstomųjų tinklų, "VP Market" apyvarta siekia apie 2 mlrd. litų.

"Sąlygose reikalaujama turėti ilgalaikį skolinimosi reitingą. Fiziniai asmenys nėra reitinguojami, todėl pateiksime ne Lietuvoje esančio banko laišką, liudijantį, kad minimi asmenys yra pajėgūs sumokėti už privatizuojamą objektą ir vykdyti įsipareigojimus", - teigė Ž.Marcinkevičius.

Jis patikslino, kad didelę kainos, kurią teks sumokėti už įmonę, dalį yra sukaupęs pats konsorciumas, kitą - suteiks finansinės institucijos - yra pasirašytos sutartys su 5 bankais.

Ž.Marcinkevičius sakė, kad konsorciumas pretenduos tiek į Rytų, tiek į Vakarų skirstomuosius tinklus, tačiau, anot jo, Rytų skirstomieji tinklai yra vertingesnė įmonė: jos teritorijoje yra Vilnius, greičiausiai besivystantis Lietuvos miestas, kuriame greičiausiai auga ir elektros energijos poreikis.

Anot dienraščio, beveik akivaizdus"Achemos grupė" ir "VP grupės" susitarimas - "VP grupės" savininkų konsorciumas kausis dėl šeimininko vietos Rytų skirstomuosiuose tinkluose, o B. Lubys - dėl Vakarų skirstomųjų tinklų, kur vienas iš reikalavimų yra ne mažiau kaip metus turėti įmonę Lietuvoje.

"Achemos grupės" viceprezidentas Arūnas Laurinaitis patvirtino, kad juos domina Vakarų skirstomieji tinklai.

"Dokumentus pateiksime numatytais terminais, o jeigu komisijai kiltų klausimų dėl kvalifikacijos kriterijų, mes pasirengę atsakyti", - kol kas tik tiek apie savo dalyvavimą konkurse tepasakė A. Laurinaitis.

Paraiškos atrankiniams abiejų bendrovių pardavimo konkursams priimamos rugsėjo 12-15 dienomis. Jas įvertinti ir paskelbti konkurso komisija turi iki rugsėjo 23 dienos, kai prasidės dokumentų rinkinių pardavimas

Į Vakarų bei Rytų skirstomuosius tinklus taip pat pretenduoja Vokietijos koncernas "E.ON Energie", Suomijos energetikos kompanija "Fortum", "Electricite de France", JAV koncernas AES, Lenkijos bendrovė "Polskie Sieci Elektroenergetyczne", Estijos "Eesti Energia".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją