Italijos sėkmė buvo tokia stulbinanti, kad tikriausiai privertė susiraukti Vokietijos kanclerį Gerhardą Schroederį (Gerhardą Šrioderį), kuris dėl politinių ginčų viešai atšaukė savo atostogas Riminio kurorte. Italams teko daugybė apdovanojimų, tarp jų laimėjimas prieš prancūzus maisto ir restoranų kategorijoje.

Italija tapo pirmąja Europos šalimi, kurią žurnalo "Traveller" skaitytojai pripažino mėgiamiausia pasaulyje kelionių vieta. Labiausiai lankomo miesto kategorijoje Roma nedideliu skirtumu aplenkė Paryžių, o Venecijos "Hotel Cipriani" buvo pripažintas geriausiu Europoje pramogų viešbučiu.

Pastarajame Venecijos lagūnos viešbutyje mėgsta lankytis kino žvaigždės ir buvę Jungtinių Valstijų prezidentai. Už prabangų "Hotel Cipriani" kambarį, įskaitant visą parą budintį asmeninį patarnautoją, tenka pakloti nuo 1,5 tūkst. iki 18 tūkst. litų.

"Conde Nast" apdovanojimai laikomi prabangių kelionių, kurių kaina gali siekti šimtus tūkstančių litų, barometru, nusakančiu pasiturinčių turistų pomėgių tendencijas. Pasak analitikų, augantis Europos šalių ir miestų populiarumas atspindi turistų polinkį rinktis terorizmo požiūriu saugias vietas.

Svarstant apdovanojimus, kurie įteikiami Londone, sudaromi turistų mėgiamiausių šalių, salų ir viešbučių sąrašai. Salų kategorijoje šiais metais pirmavo Maldyvai, po kurių sekė Balis, Šri Lanka, Barbadosas ir Kuba.

Amerikos ir Karibų jūros regione geriausiu viešbučiu pripažintas Barbadoso "Sandy Lane Hotel". Ant jūros kranto pastatytas ir raudonmedžių medžiais apsuptas rusvos spalvos pastatas per pastaruosius trejus metus buvo visiškai atnaujintas. Kalėdų laikotarpiu naktis "Sandy Lane Hotel" prabangioje viloje kainavo apie 65 tūkst. litų.

Afrikos ir Artimųjų Rytų regione geriausiu viešbučiu tapo Maldyvų "Four Seasons Resort Maldives", o antroji vieta teko Pietų Afrikos Respublikos "Londolozi Private Game Reserve". Geriausiu Azijos viešbučiu pripažintas Indijos miesto Džaipūro "Rajvilas", o Australijoje laimėjo Kvinslendo "Hayman Island Resort".

Bendrame pasaulio viešbučių sąraše pirmavo 92 proc. įvertinimą gavęs Malaizijos "Laut Resort". Viešbutis yra įsikūręs į vakarus nuo Malaizijos krantų esančio Malakos sąsiaurio privačioje saloje. Didžiąją dalį 150 hektarų salos ploto užima tropikų miškai. Nakvynė viešbutyje santykinai nebrangi - apie 1 tūkst. litų.

Vieno iš apdovanojimų organizatorių - žurnalo "Traveller" vyriausioji redaktorė Sarah Miller sakė: "(Apdovanojimai) visada pateikia siurprizų. Šiemet dėl su karu (Irake) susijusio politinio klimato ne itin gerai pasirodė ankstesniais metais laimėdavę Balis ir Artimųjų Rytų regionas. Tai patvirtina Maldyvų, kurie laikomi prabangia ir saugia vieta, laimėjimas".

Redaktorė pridūrė, jog šiais metais išryškėjo populiarėjančių kelionių į Europos šalis tendencija. "Žmonės nenori toli keliauti, - aiškino S.Miller. - Pagal miestus išskirstyti duomenys rodo, jog Roma šiuo požiūriu yra tiesiog ideali vieta".

"Conde Nast" apdovanojimų rezultatai šokiravo britus, nes mėgiamiausiu Didžiosios Britanijos miestu paskelbtas Londoną nurungęs Lydsas. Vertinant miestus atsižvelgiama į architektūros ypatumus, švarą, restoranus, viešbučius, saugumą ir sumokėtų pinigų vertę. Londonas itin gerai pasirodė kultūros ir verslo klasės viešbučių požiūriais (Didžiosios Britanijos sostinėje yra net septyni iš dešimties geriausių pasaulio tinklų viešbučiai - "Four Seasons", "Mandarin Oriental Hyde Park", "Savoy", "Renaissance London Chancery Court", "Four Seasons Canary Wharf", "Ritz" ir "Dorchester").

Sumokėtų pinigų vertės kategorijoje užtikrintai pirmavo Bankokas ir Keiptaunas, tačiau nė vienas jų negalėjo rimtai konkuruoti bendruose mėgiamiausio miesto vertinimuose.

Roma buvo pripažinta mėgiamiausiu ne Didžiosios Britanijos miestu. Italijos sostinė gavo 99 proc. įvertinimą už grožį ir architektūrą, tačiau kultūros kategorijoje nusileido Florencijai. Sidnėjus ir Niujorkas nuskynė naktinio gyvenimo ir pramogų centrų laurus, o Singapūras ir vėl buvo pripažintas švariausiu pasaulio miestu. Dubajus užsitarnavo saugiausio pasaulio miesto įvertinimą.

Geriausių avialinijų kategorijoje sekėsi britų "British Airways", nors būtent šios bendrovės lėktuvų keleiviai buvo priversti laukti dėl neseniai vykusių aptarnaujančio personalo streikų. "Traveller" skaitytojai išrinko "British Airways" geriausiomis avialinijomis trumpiesiems skrydžiams, nurodydami, jog bendrovė lenkia konkurentus patogumo, skrydžių laiko ir reisų įvairovės požiūriais. Keliautojai taip pat gyrė "British Airways" vykdomą klientų lojalumo programą.

Sumokėtų pinigų vertės kategorijoje "Ryanair" aplenkė "EasyJet". Tuo tarpu "Swiss Air" pirmavo punktualumo požiūriu, o SAS pripažinta skrydžio pramogų lydere.

Beveik visose tolimųjų skrydžių kategorijose laimėjo "Virgin Atlantic", gavusi aukščiausius - 80 proc. viršijančius įvertinimus keturiais iš dešimties požiūrių. "British Airways" pirmavo ir pagal tolimųjų skrydžių įvairovę. Singapūro avialinijos laimėjo geriausio personalo kategorijoje, o Jungtinių Arabų Emyratų nacionalinė vežėja sužavėjo keliautojus oro uostų patalpomis. Malaizijos avialinijos pripažintos siūlančiomis geriausią maistą ir labiausiai tinkančiomis vaikams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją