Atgrasių vaizdų spausdinimas nebus privalomas, tačiau Europos Komisija teigė mėginsianti paskatinti valstybių narių vyriausybes pasinaudoti šiuo būdu.

"Mes turime surasti naujų vaizdavimo būdų, įtikinančių, kad pusę visų rūkalių pražudys jų kenksmingas įprotis", - sakė Komisijos narys Davidas Byrne'as (Deividas Bernas). Tyrimai ir patirtis tokiose šalyse kaip Kanada bei Brazilija parodė, kad šis būdas tikrai pasitvirtina.

Nors užkietėjusių rūkalių nuotraukos gali ir nepaveikti, tuos, kurie tik pradeda rūkyti, kraupūs vaizdai be abejonės privers susimąstyti. "Viena nuotrauka tikrai gali padaryti didesnę įtaką nei tūkstantis žodžių", - sakė D. Byrne'as.

Europos Komisija jau ėmėsi priemonių kovai su tabako vartojimu. Remiantis naujosiomis taisyklėmis, įsigaliosiančiomis jau šio mėnesio pabaigoje, cigarečių gamintojai turi padidinti informacijos apie rūkalų žalą kiekį ant cigarečių pakelių. Naujieji juodai balti įspėjantieji užrašai turi užimti ne mažiau kaip 30 proc. pakelio priekinės bei 40 proc. jo užpakalinės dalies. Europos Komisija taip pat nuo 2004 m. gegužės 1 d. uždraudė rūkyti jos patalpose.

Pasak Komisijos, ketinama sudaryti nuotraukų, kurios bus spausdinamos ant cigarečių pakelių, katalogą. Be to, ant rūkalių pakelių gali atsirasti ir "metančių rūkyti asmenų" nuotraukos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją