Liberalų demokratų partija griežtai yra prieš augančios kartos žalingų įpročių skatinimą, ir todėl tikina, kad už tokius nusikaltimus turi asmeniškai atsakyti pardavęs alkoholį asmuo, o ne įmonė. Tik asmeninė atsakomybė, pasak Liberalų demokratų partijos pirmininko Valentino Mazuronio, gali įveikti ir sustabdyti šiurkščius nusižengimus įstatymui.

Pasak jo, šį Vyriausybės nutarimą jau viešai supeikė ir Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, pareiškusi, kad toks Vyriausybės nutarimas pažeidžia kaltės ir atsakomybės ryšį - atsakomybėn patraukiami ne konkretūs nusižengę įstatymui asmenys, o įmonės bei jų savininkai.

V. Mazuronio nuomone, tokie Vyriausybės nutarimai tiesiog naikina asmeninės atsakomybės sąvoką bei principą. "Lietuvoje plačiai paplitusi valdininkų praktika dangstytis po kolektyvine atsakomybe, vengiant savosios.

Vyriausybės nutarimu dabar bandoma šią praktiką primesti ir verslininkams. Juk verslininkai, darbdaviai, įmonių vadovai ir taip puikiai žino, kad kiekvienas asmeniškai yra atsakingas už savo darbą. Tačiau ar kaltas darbdavys, jeigu įstatymą tyčia ar netyčia pažeidžia jo darbuotojas? Mūsų įsitikinimu, kaltas darbuotojas, todėl darbuotojas, o ne įmonė ir turi atsakyti", - sakė V. Mazuronis.

Liberalai demokratai, anot jo, nepritars ir visada kritikuos Vyriausybės sprendimus, kurie prieštaraus asmeninės atsakomybės principams, nes tik tokia atsakomybė gali užtikrinti sąžiningą darbą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją