Dėl savaitės trukmės blokados iš stambiausios pasaulyje alaus daryklos „Anheuser-Busch InBev“ būstinės Leuvene nebuvo išvežtas nei vienas butelis alaus.

Belgijos prekybos tinklai ir barai įspėjo, kad jų turimos alaus atsargos mažėja.

Profsąjungos protestuoja prieš bendrovės planus panaikinti 250 iš 2,7 tūkst. Belgijoje esančių darbo vietų ir kol kas ginčo sprendimui skirtose derybos nedavė rezultatų.

Nepaisant to, alaus mėgėjams dar nėra dėl ko panikuoti, teigia Briuselyje esantis BBC korespondentas Dominicas Hughesas: Belgijoje yra apie 125 alaus daryklų, gaminančių 800 įprastinio alaus rūšių.

Pridėkite specialiai gaminamo alaus rūšys ir, pasak kai kurių ekspertų, galėtų būti daugiau kaip 8 tūkst. alaus rūšių.

Praėjusią savaitę „Anheuser-Busch InBev“ pranešė apie savo planus panaikinti 800 darbo vietų Vakarų Europoje, t.y. atleisti 10 proc. darbuotojų iš šio regiono.

Bendrovės atstovai teigia, kad sprendimą nulėmė mažėjantys alaus pardavimai, vis daugėjant darbo netekusių žmonių skaičiui Belgijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Olandijoje ir Liuksemburge.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją