„Daugiausiai bandymų sukčiauti buvo privalomojo vairuotojų atsakomybės ir kasko draudimo srityse. Tokie atvejai sudarė net 78 procentus visų išaiškintų sukčiavimų. Dažniausiai automobilių savininkai bandė inscenizuoti automobilių vagystes ir klastoti avarijų aplinkybes. Mažesniąją dalį apgavysčių sudarė bandymai apdrausti automobilį ar vairuotojo atsakomybę jau padarius avariją“, – pranešime cituojamas „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

7 proc. išaiškintų apgavysčių sudarė mėginimai gauti išmokas pagal būsto ir namų turto draudimo polisus. Pasak G. Matiuko, šioje srityje pasitaikė vagysčių inscenizacijų, aplinkybių klastojimų ir net tyčinių savo turto padegimų siekiant gauti išmoką.

„Dar 14 proc. sukčiavimų sudarė kitos apgavystės. Tarp jų – pagarsėjusi istorija apie nusikaltėlių grupę, apdraudusią žmogų nelaimingų atsitikimų draudimu ir planavusią gauti išmokas už tyčinį sužalojimą – nusikirstą pirštą“, – pasakojo G. Matiukas.

Iš viso aferų sumanytojai pernai iš „Lietuvos draudimo“ siekė neteisėtai gauti 6,1 mln. litų išmokų. Tuo tarpu 2008 metais išaiškintų sukčiavimų suma siekė 3,5 mln. litų.

„Be abejo, labiausiai bandymų sukčiauti skaičių augino ekonominė krizė, todėl didelį aferistų aktyvumą prognozuojame ir šiemet. Vis dėlto, veiklos praktika rodo, kad absoliučią daugumą tokių atvejų išaiškiname“, – sakė G. Matiukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją