Toliau deramasi ir dėl bankui priklausančių Vilniaus mėsos kombinato akcijų pardavimo, rašo dienraštis "Verslo žinios".

A.Vyšniauskas teigė, kad dabar turėtų pajudėti ir derybos su "Atria OYJ", kurių investicijų laukiama ir naujai statomame dešrų fabrike.

"Sampo" derėtis dėl "Vilniaus mėsos" (buvusios "Šaltuvos") ir Vilniaus mėsos kombinato akcijų pardavimo pradėjo po to, kai pernai gruodį Suomijos "Atria OYJ" paskelbė turinti interesų Baltijos šalyse.

Liepos pradžioje "Atria OYJ" pasirašė ketinimų protokolą su "Šaltuva" dėl investicijų į mėsos verslą ir paskelbė Lietuvoje ketinanti tapti mėsos perdirbimo lydere. Didžiausia "Atria OYJ" konkurentė - taip pat Suomijos įmonė "HK Ruokatalo OY" - Lietuvoje dirba jau 5 metai.

"Sampo" Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Renatas Dūdonis atsisakė įvardyti, už kiek buvo parduotos "Šaltuvos" akcijos. Anot jo, "Sampo" šia kaina yra visiškai patenkintas.

Vilniaus mėsos kombinato teritorijoje "Vilniaus mėsa" dabar stato naują dešrų gamybos įmonę. Antradienį pasirašyta ir sutartis su "Sampo" banku dėl SAPARD projekto "Vilniaus mėsos" bendrovėje kofinansavimo.

Planuojama, kad dirbti naujoji įmonė pradės kitų metų pradžioje, o jos pajėgumai sieks 20-30 tonų per parą. Investicijos, prognozuojama, turėtų siekti apie 17 mln. litų, dalį lėšų, tikimasi, investuos "Atria OYJ".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją