Iš viso į sekmadienio DELFI dienos klausimą atsakė 6274 skaitytojai, iš kurių maždaug dešimtadalis sakė Gariūnuose buvę šį pusmetį.

DELFI jau rašė, kad ekonomikos sunkmetį pripažįsta pajutę ir Gariūnai – sumažėjo pirkėjų ir padaugėjo norinčių papildomai užsidirbti prekiaujant turguje.

Statistikos departamento duomenimis, mažmeninės prekybos apimtys praėjusiais metais smuko beveik 30 proc.

SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė neatmeta, kad taupydami žmonės gali atsigręžti į turgų ar pigių rūbų parduotuves, tačiau atkreipia dėmesį, kad tik pigumu pirkėjų suvilioti nepavyks.

2007 metų pabaigoje DELFI užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa parodė kad 41 proc. šalies gyventojų drabužius dažniausiai įsigyja turgavietėse, 37 proc. – drabužių parduotuvėse, 17 proc. šalies gyventojų drabužius įsigyja dėvėtų drabužių parduotuvėse. 3 proc. nurodė rūbus dažniausiai parsivežantys iš užsienio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją