Anot smulkiųjų akcininkų, kontrolinį įmonės akcijų paketą valdanti Danijos bendrovė "Danisco Sugar" pažeidžia įstatymus, naudodamiesi laisvais Panevėžio įmonės pinigais, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Dalį laisvų pinigų "Danisco Sugar" turi savo sąskaitose ir jais naudojasi, taip pažeisdami kitų akcininkų interesus. Manau, tai yra įstatymus pažeidžiantys sandoriai tarp susijusių asmenų, ir labai suprantama, kodėl didieji nesuinteresuoti mokėti dividendų",- teigė vienas iš smulkiųjų "Danisco Sugar Panevėžys" akcininkų Eimutis Radžvila.

Jis teigė tikįs, kad nepatenkinti dividendų politika smulkieji akcininkai susivienys ir apskųs danus teisme.

"Danisco Sugar Panevėžio" generalinis direktorius Liudas Bružas, patvirtino, kad apie 19 mln. litų Panevėžio bendrovės pinigų buvo laikomi "Danisco Sugar" sąskaitose, tačiau danai už juos mokėjo palūkanas.

"Lygiai taip pat mes galime pasiskolinti laisvų pinigų iš kitų danų valdomų įmonių", - teigė L.Bružas.

Pasak įmonės vadovo, dividendų negalima mokėti todėl, kad kitais metai galimos išlaidos įstojus į Europos Sąjungą (ES).

Praėjusiais ūkiniais metais "Danisco Sugar Panevėžio" apyvarta sumažėjo 36 proc. iki 71,839 mln. litų, tačiau pelnas išaugo 13,5 proc. iki 12,6 mln. litų. L.Bružo teigimu, uždirbti daugiau pelno pavyko atsisakius nuostolingo eksporto.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją