Galimybe bendradarbiauti su "Vilniaus prekyba" privatizuojant skirstomuosius tinklus domisi ir įmonė "Achemos grupė", kuri su "Vilniaus prekyba intensyviai derasi dėl bendro konsorciumo steigimo, trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Pasak "Achemos grupės" vadovo Bronislovo Lubio, ar pavyks derybininkams susitarti paaiškės prieš pat pateikiant dokumentus Valstybės turto fondui. Dokumentus, įrodančius kad investuotojas atitinka įmonių privatizavimo programos iškeltus reikalavimus, pretendentai turi pateikti vėliausiai rugsėjo 15 dieną.

"Argumentai dėl bendro dalyvavimo yra tokie, kad dviem lietuviškoms bendrovėms nereikėtų konkuruoti. Taigi, jei galime surasti bendrus vardiklius, galėtume kartu ir dalyvauti", - dienraščiui teigė B.Lubys.

Tuo tarpu "Vilniaus prekybos" viceprezidentas Žilvinas Marcinkevičius kalbas apie derybas su "Achemos grupe" kategoriškai paneigė. Anot jo, jokios derybos nevyksta ir 9 fizinių asmenų konsorciumas privatizavime dalyvaus savarankiškai.

Tačiau Ž.Marcinkevičius nenorėjo atskleisti, ar buvo susitikęs su B.Lubiu kalbėtis dėl dviejų galingų grupių bendradarbiavimo privatizuojant skirstomuosius tinklus.

Anksčiau "Vilniaus prekyba" skelbė, kad skirstomųjų tinklų privatizavime dalyvaus jos atstovaujama bendrovė "NDX Energija".

Skirstomųjų tinklų privatizavimas traukia i Lenkijos milijardierių Janą Kulczyką, su kuriuo B.Lubys taip pat turi bendrų planų. Tačiau, anot "Achemos grupės" vadovo, jei pavyks suburti aljansą su "Vilniaus prekyba", užsienio kapitalo konsorciume greičiausiai nebus. Jei susitarti su "Vilniaus prekyba nepavyktų, "Achemos grupė" konsorciumą galėtų sudaryti su J.Kulczyko įmone.

Pagal Vyriausybės patvirtintas skirstomųjų tinklų bendrovių privatizavimo programas, Vakarų skirstomieji tinklai bus paduoti tik Lietuvos kapitalo bendrovei.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją