Kol kas nežinoma, su kokio dydžio palūkanomis gali būti teikiamos šios paskolos, tai esą turėtų paaiškėti paskelbus konkursą šiuos pinigus perskolinančiai bendrovei. Taip pat dar nėra aišku, kiek savo lėšų reikės turėti pradedančiajam verslininkui, norinčiam gauti šią paskolą.

Finansų viceministras Rolandas Kriščiūnas spaudos konferencijoje sakė, kad iš tarpininkaujančios finansų institucijos bus tikimasi, kad ji prie skolinamos sumos prisidės maždaug 10 proc.

Šias paskolas galėtų gauti ne ilgiau nei metus veikianti įmonė. Pinigai skolinami remiantis parengtu verslo planu, jo ruošimui turėtų būti rengiami specialūs mokymai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas skaičiuoja, kad tai kitąmet padės sukurti maždaug 1000 naujų darbo vietų. Darbo biržos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje darbo ieško apie 267 tūkst. žmonių. Prognozuojama, kad kitąmet nedarbas dar augs.

„Mes matome būtinybę paramą pirmiausiai teikti bedarbiams, jaunimui iki 29-erių metų, priešpensinio amžiaus žmonėms“, – trečiadienio spaudos konferencijoje sakė D. Jankauskas.

Šias paskolas ketinama teikti 3-5 metams. Suteikus paskolą, praėjus pusei jos laiko, verslininkas bus tikrinamas ir jeigu jam gerai seksis, dalies paskolos esą gali nereikėti grąžinti.

Prognozuojama, kad iki 2015 m. bus išdalinta maždaug 50 mln. Lt tokių paskolų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją