„Dabar žmonės prašo bilietų į „Traviatą“ bet kokia kaina, kad tik būtų. Bet jų jau kurį laiką nebeturime“, – sako Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinio direktoriaus pavaduotoja Laima Vilimienė.

L. Vilimienė tvirtina, kad Operos ir baleto teatras nepajuto, jog žmonės taupo. Šiemet, jos teigimu, „nebuvo būtinybės mažinti kainas“.

„Bilietus pradėjome pardavinėti gegužės mėnesį. Pirm


as spektaklis, į kurį išperka arba rezervuoja bilietus, būna naujametinis. Šiemet buvo taip pat“, – teigia pašnekovė.

L. Vilimienei antrina ir Lietuvos nacionalinės filharmonijos atstovė spaudai Skirmantė Valiulytė.

Anot jos, „būtent naujamečiai koncertai nė vienais metais nepatyrė kokių nors lankomumo ar finansinių nuostolių, ir šie metai nėra išimtis“. Pašnekovė taip pat pabrėžia, kad „kainas šį pusmetį stengtasi išlaikyti, kokios turėtos anksčiau“.

Tik keli paskutiniai bilietai ir pristatomos kėdės likę ir į gruodžio 31-ąją vyksiantį Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertą. Bendras bilietų pardavimo procentas į šio orkestro šventinius koncertus, anot jo atstovės Agnės Kubilienės, 75–80 procentų.

„Mūsų nuomone, bilietų pardavimas vyksta normaliai. Ir situacija yra labai panaši į tą, kuri buvo pernai“, – sakė A. Kubilienė.

Panaši padėtis ir Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Jo vyriausiosios administratorės Janinos Žvikaitės teigimu, šiuo metu jau išparduoti visi bilietai į gruodžio 30-osios spektaklius.

„Gruodžio 29 dieną suplanuota rodyti spektaklį „Dienos ir dainos“. Kadangi tai jau labai senas spektaklis, bilietų į jį dar yra, bet manome, kad jų neliks neišparduota daugiau nei kokie 25 proc.“, – situaciją komentavo teatro atstovė.

Lankytojų stygiumi negali skųstis ir Kauno valstybinis dramos teatras. Anot jo atstovės spaudai Jurgos Knyvienės, „bilietai į naujamečius spektaklius jau beveik išpirkti“. Jos paskaičiavimais, daugiausia šiuo metu (prieš Kalėdas – lrt.lt) yra likę ketvirtadalis laisvų vietų.

„Penkios salės dirba pilnai, žmonės perkrauti darbu – kai kurie spektakliai buvo nuimti dėl to, kad aktoriai nespėja perbėgti iš vieno spektaklio į kitą. Lankomumas pas mus tikrai pakankamas“, – kalbėjo J. Knyvienė.

Klaipėdos dramos teatro vadovas Gediminas Pranckūnas taip pat patikino, kad norinčiųjų pasitikti Naujuosius teatre netrūksta. Anot jo, šiemet, kaip ir kiekvienais metais, sulaukė skambučių net iš kelių organizacijų, norėjusių savo kolektyvams užsisakyti naujamečius renginius.

„Deja, mums teko atsakyti, kadangi mes neturime vietos, kur vaidinti. Esame prielipos. Klaipėdoje yra tik trys vietos (kur šiuo metu savo spektaklius gali rodyti Klaipėdos dramos teatras – lrt.lt) – Žvejų rūmai, Muzikinis teatras ir Koncertų salė, bet nė į vieną iš jų mūsų švenčių dienomis neįsileidžia, nes visi daro savo renginius“, – pasakojo pašnekovas.

Kaip informavo Vilniuje įsikūrusio gyvos muzikos klubo „Tamsta“ administratorė Rasa Kudžmaitė, šiuo metu į naujametį renginį jau parduoti visi 150 bilietų.

Kauno naktinio klubo „Combo“ atstovas, „Combo“ muzikos agentūros direktorius Arūnas Eitutis patikino, kad „bilietai perkami labai panašiai kaip praėjusiais metais“.