Individuali stažuočių programa “NordProLink” jaunesniems nei 35 metų amžiaus privataus verslo darbuotojams suteikia galimybę gilinti profesines žinias ir kompetenciją Šiaurės šalių įmonėse. Šia programa siekiama inicijuoti, palaikyti ir stiprinti verslo ryšius tarp privataus verslo įmonių Baltijos šalyse, Šiaurės vakarų Rusijos regione ir Šiaurės šalyse. Šiame kontekste Šiaurės šalimis vadinamos Danija, Islandija, Norvegija, Suomija ir Švedija, bei autonomijos statusą turinčios Grenlandija bei Farerų ir Alando salos.

Pasak koordinatorės Linos Sabaliauskaitės, programa “NordProLink” gali teikti abipusės naudos ir Lietuvos, ir Šiaurės šalių įmonėms. Į stažuotes darbuotoją siunčianti lietuvių įmonė gali tikėtis ne tik pagilinti personalo profesinius sugebėjimus, bet ir užmegzti bei stiprinti verslo ryšius su Šiaurės šalių įmonėmis. Tikimasi, kad programa pagyvins smulkaus ir vidutinio verslo kontaktus abipus Baltijos jūros.

Stažuočių programoje gali dalyvauti bet kurios verslo srities darbuotojai, nė viena iš sričių neturi prioriteto. Pagal programos įstatus dengiamos nakvynės ir kelionės išlaidos, ir išmokami dienpinigiai. Stažuočių laikotarpis – ne ilgiau vieno mėnesio, prioritetas teikiamas kandidatams, kurie priimančią įmonę susiranda patys. Artimiausias terminas paraiškoms pateikti – 2003 rugsėjo 15 d.

2003 m. pavasarį pradėjus vykdyti “NordProLink” programą stažuotis į Šiaurės šalis išvyko 13 jaunų smulkaus ir vidutinio verslo įmonių darbuotojų. “NordProLink” yra vienintelė Lietuvai siūloma Šiaurės Ministrų Tarybos programa rinkos ekonomikos ir verslo srityje. Ją administruoja Šiaurės Ministrų Tarybos informacijos biuras Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją