Viltys uždirbti iš operatoriaus paslaugų žlunga - neatmetama galimybė, kad tris mėnesius rusams dirbta nuostolingai.

Kauno termofikacijos elektrinės direktorius Algimantas Stasiukynas sakė, kad po ilgų svarstymų nuspręsta nutraukti eksploatavimo paslaugų, arba vadinamąją operatoriaus sutartį su "Kauno energija". Jis neslėpė, kad šis sprendimas suderintas su "Gazprom" vadovais.

"Toks sprendimas kilo neatsitiktinai. Trijų mėnesių bendro darbo patirtis parodė, kad sunku dirbti, kai tie patys darbuotojai priklauso lyg ir mums, lyg ir kitus darbus atliekančiai "Kauno energijai". Nori ar nenori, kyla nereikalingų konfliktinių situacijų, taigi ir darbuotojams pritrūksta atsakomybės", - sakė A.Stasiukynas.

Pasirašant "Kauno elektrinės" pirkimo-pardavimo sutartį buvo svarstyti keli elektrinės eksploatavimo variantai, tačiau tada pritrūkta laiko kurti kokią nors kitą bendrovę, kuri užsiimtų tik elektrinės priežiūra.

"Gazprom" Kauno elektrinės valdymą perėmė šių metų gegužės pradžioje, pasirašius elektrinės priėmimo-perdavimo aktą bei jėgainės eksploatavimo paslaugų sutartį.

Kovo 31-ąją pasirašytoje Kauno elektrinės pirkimo-pardavimo sutartyje pirkėjas įsipareigojo už elektrinę sumokėti 116,5 mln. litų, iš jų 90 mln. litų jau sumokėta, o likusi suma turi būti pervesta iki gruodžio 31 dienos.

"Gazprom" valdo 99 proc., Lietuvos dujų importuotoja bendrovė "Dujotekana" ir "Clement Power Venture" - po 0,5 proc. "Kauno termofikacijos elektrinės" akcijų. Iki šių metų pabaigos "Gazprom" dalis turėtų sumažėti iki 51 proc., o kitų dviejų partnerių - padidėti iki atitinkamai 24 ir 25 procentų.

Per trejus metus "Gazprom" planuoja Kaune pastatyti dvi naujas turbinas ir atnaujinti šilumos tiekimo tinklus, elektrinės modernizavimui iš pradžių planuojama skirti 265 mln. litų. Be to, "Gazprom" svarsto galimybę tiekti elektros energiją į Kaliningrado sritį - tokiu atveju investicijos į elektrinę išaugtų iki 400 mln. litų.

Kauno termofikacijos elektrinė yra antra pagal dydį šalyje, ji aprūpina šilumos energija Kauno miestą, o pagamintą elektros energiją parduoda "Lietuvos energijai".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją