Tai BNS patvirtino Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjas Alvydas Poškus. Į teismą Latvijos bendrovė kreipėsi praėjusį ketvirtadienį. "Šio bendrovės prašymo netenkinome, nes manome, kad bendrovė į teismą gali kreiptis ir bendra tvarka", - sakė A.Poškus.

Jo teigimu, "Latvijas Balzams" šią teismo nutartį gali apskųsti, arba su nauju pareiškimu dar kartą kreiptis į teismą. Dar kartą su prašymu bendrovei kreipusis į teismą, nutartis privalo būti priimta per tris dienas. Latvijos bendrovei atstovaujančios ryšių su visuomene agentūros "Kontaktų rinka" direktorė Jolanta Urbanavičienė BNS sakė, kad "Latvijas Balzams" praėjusį penktadienį priimtą teismo nutartį apskųs apeliacinėms instancijoms.

Valstybės turto fondas (VTF) Latvijos bendrovę iš "Stumbro" privatizavimo konkurso pašalino, iš atitinkamų Lietuvos valstybės institucijų gavęs raštišką informaciją apie šio potencialaus pirkėjo nepatikimumą, o "Stumbro" privatizavimo konkurso nugalėtoja paskelbė Lietuvos didmeninės alkoholio prekybos bendrovę "Mineraliniai vandenys".

"Mineraliniai vandenys", už privatizuojamo 91,95 proc. "Stumbro" akcijų paketą siūlė 152 mln. litų ir 30 mln. litų investicijų, tačiau vėliau pasiūlymą dėl akcijų paketo kainos ir numatomų investicijų pagerino. Neoficialiais duomenimis, "Mineralinių vandenų" galutinė už akcijas pasiūlyta kaina nėra didesnė nei siūlė "Latvijas Balzams" ir jos vadovo Jurio Gulbio vadovaujamas konsorciumas - 158 mln. litų. Pradinė "Stumbro" parduodamo 91,95 proc. akcijų paketo kaina - 107 mln. litų, arba 3,92 lito už vieną 4 litų nominalios vertės akciją.

Tuo tarpu "Stumbro" privatizavimu nepatenkinta Lietuvos bendrovė "Bennet Distributors" prieš kreipdamasi į teismą, praėjusį penktadienį paprašė VTF pateikti visus su privatizavimo procedūra susijusius dokumentus. "Stumbro" privatizavimas yra jau ne pirmas atvejis, kai į procesą įsikišą teismas. Šią savaitę į teismą su prašymu sustabdyti daugiau kaip pusę metų vykstantį bendrovės "Lietuvos jūrų laivininkystė" privatizavimo procesą paprašė didžiausią kainą pasiūliusi Danijos bendrovė "Trident Marine". VTF atmetė "Trident Marine" paraišką dalyvauti "Lietuvos jūrų laivininkystės" privatizavimo konkurse, nes iš atitinkamų Lietuvos institucijų taip pat gavo informacijos apie šio potencialaus pirkėjo nepatikimumą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją