Pastaruosius 15 metų Lietuvoje brūkšninius kodus registravo Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos padalinys "GS1 Lietuva", kuris nuo 2004 m. atstovauja GS1 tarptautinei organizacijai, įsikūrusiai Briuselyje.

Šį rudenį Registrų centre įregistruota nauja asociacija "Nacionalinė GS1 organizacija", kurioje darbuojasi buvę "GS1 Lietuva" specialistai. Ji taip pat skelbia registruojanti kodus.

Kol Lietuvos pramonės, prekybos ir amatų rūmų asociacija (LPPARA) aiškinasi santykius su naujai įkurta "Nacionaline GS1 organizacija", verslininkai jaučiasi tampomi už virvučių. Vieni laukia atomazgos, kiti patys bando išsiaiškinti, kurie teisūs.

"Absurdo teatras. Gauname laiškų ir iš naujosios, ir iš senosios organizacijos. Vieni ir kiti tvirtina, kad yra tikrieji. Visiškas neaiškumas", - susidariusią padėtį, kai registruoti prekių ženklus ėmėsi dvi organizacijos, komentuoja Rita Ramanauskienė, UAB "Vilniaus duona" direktorė.

Lionginas Šepetys, UAB "Vilniaus pergalė" vadovas, taip pat sako girdėjęs apie konfliktą, tačiau jų verslui tai esą labai netrukdo. Bendrovė nusprendė užimti stebėjimo poziciją, ir tik skubiai prireikus kreipiasi į senąją organizaciją "GS1 Lietuva". Pasak L. Šepečio, nuspręsta pirmiau pažiūrėti, kuo konfliktas baigsis, o tik tada pradėti kryptingą bendradarbiavimą su viena ar kita organizacija.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją