Trečiadienį "Stumbro" privatizavimo konkurso nugalėtoja buvo paskelbta bendrovė "Mineraliniai vandenys", kuriai vienintelei buvo pasiūlyta pagerinti pasiūlymą. Neoficialių šaltinių teigimu, pastaroji bendrovė už privatizuojamą akcijų paketą dabar sutinka mokėti mažesnę kainą nei siūlė "Latvijos Balzams".

"Su įstatymų nuostatomis neprasilenkiama. Be to, norime, jog procesas greičiau pasibaigtų, jei siūlytume visiems, tai gali vėl užsitęsti. Pradinė "Stumbro" akcijų paketo kaina siekia 107 mln. litų, tad ir taip už akcijas valstybė gaus su kaupu", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė Valstybės turto fondo privatizavimo direktorius Antanas Malikėnas.

Pasak jo, tokį sprendimą leidžia įstatymo bei nutarimų nuostatos, be to, toks buvo komisijos sprendimas.

"Bennet Distributors" prezidento Beno Gudelio, tai afera, nes valstybės interesai - gauti daugiau už akcijas.

"Pavyzdžiui, bendrovės "Lietuvos jūrų laivininkystė" atveju, atmetus vieną pasiūlymą, visiems buvo suteikta galimybė pagerinti pirminius pasiūlymus. Mūsų pasiūlymas, palyginti su "Mineraliniais vandenimis", pagal kainą skiriasi tik 2 proc., tačiau į mus net nekreipia dėmesio, vadinasi, čia lemia ne valstybės interesai, o asmenys, kurie suinteresuoti, kad laimėtų viena bendrovė. Tai nešvarūs reikalai", - teigė B.Gudelis.

Anot "Bennet Distributors" prezidento, jo valdoma bendrovė ketina pagalbos kreiptis į tarptautines organizacijas bei teismus ir ieškoti teisybės.

"Latvijas balzams" taip pat ketina dėl "Stumbro" privatizavimo kreiptis į teismus.

Paraišką dalyvauti "Stumbro" privatizavime taip pat pateikė bendrovės "Autosanitex" ir Lenkijos "Polmos" gamyklos susivienijimas, Prancūzijos kompanija "Les Grands Chais de France".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją