Tokia suma būtina dėl padidėjusių išlaidų socialinėms išmokoms, kurias sąlygojo silpna ekonomika.

Tačiau Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schauble išlieka optimistiškas. Jo teigimu, Berlyno vyriausybės 1,2 proc. ekonomikos augimo prognozė kitiems metams yra „gana atsargi“.

Tačiau prognozuojama, kad Vokietijos biudžeto deficitas 2010 m. pasieks 6 proc. BVP. Tai dvigubai daugiau, nei leistina pagal ES taisykles.

Didžiausia biudžeto dalis – 147 milijardai eurų (507,5 milijardo litų) bus skirta socialinės gerovės programoms, įskaitant išmokų už vaikus didinimą, pensijas ir bedarbių pašalpas.

Šiemet 16 milijardų eurų (55 milijardai litų) bus skirti Vokietijos sveikatos priežiūros sistemai (39 proc. daugiau, nei 2009 m.), o 11 milijardų eurų (38 milijardai litų) bus skirti švietimui ir moksliniams tyrimams.

Finansų ministro teigimu, rekordinio dydžio skola yra „būtina ir teisinga“, kadangi Vokietijoje yra sunkiausia ekonominė krizė per visą pokarinį laikotarpį, tačiau jis pabrėžė, kad tokia skola yra „vienkartinis“ sprendimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją