Šiais metais dėl neišmokėto darbo užmokesčio išmokas gavo per 10 tūkst. darbuotojų. Vidutinė išmoka, tekusi vienam darbuotojui, sudarė 1247 litus - 8 proc. mažiau nei pernai, kai vidutinė išmoka darbuotojui siekė 1356 litus.

Pasak Garantinio fondo tarybos pirmininko Rimanto Kairelio, ekspertai palankiai įvertino Lietuvos garantinio fondo įstatymą, kuris, palyginti su kitų būsimų ES šalių narių teisės aktais, yra vienas palankiausių bankrutuojančių ir bankrutavusių įmonių darbuotojams.

"Šis įstatymas numato, kad darbuotojams grąžinami įsiskolinimai ne tik dėl neišmokėto darbo užmokesčio, bet ir piniginės kompensacijos už nepanaudotas kasmetines atostogas, neapmokėtas prastovas, išeitines išmokas; taip pat konstruktyviai sprendžia kitas bankrutuojančioms ir bankrutavusioms įmonėms iškylančias problemas", - sako R. Kairelis.

Pakeitus kai kurias Garantinio fondo įstatymo nuostatas, nuo šių metų pradžios atsirado galimybė jau likviduotų dėl bankroto įmonių darbuotojams grąžinti dalį neišmokėtų pinigų. 1,3 mln. litų Garantinis fondas per pirmąjį pusmetį skyrė 46 dėl bankroto likviduotoms įmonėms. Šios lėšos išmokėtos beveik dviem tūkstančiams darbuotojų, iš dalies atlyginant už neišmokėtą darbo užmokestį.

Šių metų pirmojo pusmečio Garantinio fondo pagrindines pajamas - 9,3 mln. litų, sudarė įmonių įmokos, kurios, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 0,5 mln. litų. Iš valstybės biudžeto išmokoms iš dalies finansuoti buvo skirta 1,1 mln. litų. Garantinio fondo sąskaitą 0,7 mln. litų papildė įmonių grąžintos lėšos, skirtos iš Fondo bankrutuojančių ir bankrutavusių įmonių darbuotojų reikalavimams tenkinti, taip pat iš Garantinio fondo kreditoriniams reikalavimams tenkinti.

Pirmąjį šių metų pusmetį Garantinis fondas neturinčioms turto bankrutavusioms, taip pat likviduotoms įmonėms paraiškų parengimui bei banko operacijų apmokėjimui iš fondo buvo skirta per 70 tūkst. litų. Garantinio fondo lėšų likutis 2003 m. antrajam pusmečiui yra 13,3 mln. litų.

Iš Garantinio fondo kiekvienam darbuotojui skiriama išmoka darbo užmokesčiui kompensuoti pagal jo reikalavimą, tačiau ne didesnė kaip 3 minimalios mėnesinės algos (1290 litų). Numatyta išmoka apmokėjimui už prastovas yra ne didesnė kaip viena minimali mėnesinė alga (430 litų), darbuotojui nutraukus darbo santykius skiriama išeitinė išmoka yra ne didesnė nei 2 minimalios mėnesinės algos ir piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas, neviršijant minimalios mėnesinės algos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją