Šiemet sumažėjo ir bendrovės apyvarta - per pirmuosius šešis mėnesius ji persvėrė 41 mln. litų, tačiau buvo 16,3 proc. mažesnė nei 2002 metų sausį-birželį.

Mažesnį pelną bei pardavimus šiemet nulėmė duonos bendrovės pertvarka - keičiamas asortimentas, valdymo bei rinkodaros ir kita reorganizacija. Minėtų rodiklių mažėjimą įmonė šiais metais planavo. "Šiemet numatome pasiekti apie 83 mln. litų apyvartą, kuri bus atskaitos taškas, bendrovei augant toliau. Dabartinės įmonės investicijos yra nukreiptos į ateitį", - spaudos konferencijoje trečiadienį sakė "Vilniaus duonos plius" generalinė direktorė Rita Ramanauskienė.

Iš viso investicijoms bendrovė 2003 metais numato skirti 3,7 mln. litų. Šiemet numatoma paleisti naują kvietinės duonos gaminių liniją ir atnaujinti esamus įrengimus. Kita dalis investicijų bus panaudota šiuolaikinėms informacinėms technologijoms bei kokybės valdymo sistemai pagal ISO standarto reikalavimus diegti.

Šių metų pradžioje bendrovėje pradėjo veikti nauja logistikos sistema "Centrum", į kurią investicijos siekė per 1,5 mln. litų. Tokia produkcijos tiekimo sistema į prekybos tinklus ir kitiems vartotojams veikia visose "Vaasan&Vaasan" įmonėse. Vilniaus įmonės centriniame padalinyje dabar skirstoma keturių jos kepyklų ir "Panevėžio duonos" pagaminta produkcija.

"Vilniaus duona plius" pertvarko asortimentą, tačiau ir toliau jos didžiausią produkcijos dalį sudarys duonos gaminiai. Palyginti su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, šiemet asortimentas sumažėjo penktadaliu. Bendrovė orientuojasi į siauresnį, bet paklausų ir pelningesnį asortimentą - ruginės ir kvietinės duonos gaminius. Pernai atsisakyta net 42 gaminių, iš jų bandelių gamybos, o pradėti gaminti aštuoni nauji produktai. Šiemet asortimentą papildys apie 14 naujų produktų.

Kartu su valdoma "Panevėžio duona" Vilniaus bendrovė 2002 metais pasiekė 93,4 mln. litų apyvartą (2001 metais buvo 98,9 mln. litų), iš jos vien "Panevėžio duonos" sudarė 9,9 mln. litų. Pernai Panevėžio kepyklos apyvarta išaugo 17,9 proc.

"Vilniaus duona plius" pernai uždirbo 3,7 mln. litų grynojo pelno.

Vilniaus bendrovė užima apie 25 proc. Lietuvos duonos ir pyrago gaminių rinkos. Joje dirba 1,2 tūkst. darbuotojų. "Vilniaus duona plius" savo produktus tiekia apie 2 tūkst. 500 Lietuvos įmonių. Bendrovė valdo keturias kepyklas Vilniuje ir vieną - Panevėžyje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją