J. Blumo teigimu, MNPN duomenimis, daugiau nei 70 proc. "Mažeikių naftos" pagaminto benzino buvo realizuojama Latvijoje, o dyzelino - nuo 15 iki 20 proc.

MNPN Latvijoje ketina išsinuomoti du naftos terminalus, vieną - esantį netoli Rygos. Taip tikimasi užtikrinti didmeninę prekybą su vietinėmis kompanijomis. MNPN kol kas neplanuoja statyti savo terminalo. MNPN generalinis direktorius Šarūnas Kliokys pabrėžė, jog atidarius filialą Latvijoje, vietinės kompanijos galės pirkti naftos produktus ir tiesiogiai iš Lietuvos.

Š. Kliokys užsiminė, jog steigiant "Mažeikių naftos" filialus už Lietuvos ribų pirmiausiai siekta būti arčiau klientų bei įgyti stabilumo skirtingose rinkose ir pranašumo prieš konkurentus. Jis taip pat pareiškė, kad prieš steigdama filialus užsienio šalyse "Mažeikių nafta" rūpinosi gerinti produktų kokybę, kuri dabar atitinka Vakarų standartus. Š. Kliokys minėjo, kad Mažeikių įmonė gali garantuoti mažmenininkams tiekiamų produktų kokybę, tačiau ir kiekviena valstybė turi užtikrinti kokybės kontrolę.

Komentuodamas problemas, iškilusias praėjusią žiemą naudojant dyzeliną, Š. Kliokys sakė, kad "Mažeikių nafta" galėtų gaminti ir specialiai žiemai skirtą, tačiau šis produktas būtų brangesnis ir jo tiekimas priklausytų nuo mažmenininkų.

Š. Kliokys pridūrė, jog Mažeikių įmonei labiau rūpi didmeninė kuro prekyba, todėl kol kas užsiimti mažmenine prekyba neketinama.

2002 metais 11 proc. Mažeikiuose pagamintų naftos produktų buvo eksportuota į Latviją, po 6 proc. - į Estiją bei Lenkiją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją