Bendrovė pusmečio neaudituoto pelno neskelbia ir tikisi, kad 2003 metų balansas taip pat bus teigiamas. Pernai pirmąjį pusmetį bendrovė buvo patyrusi 1,1 mln. litų neaudituotų nuostolių, o per visus 2002 metus gauta 1,463 mln. litų grynojo pelno.

"Dėl didelės konkurencijos ir atpigintos produkcijos šiemet mažėja ir pajamos. Praėjusių metų apyvartos greičiausiai nepasieksime", - prognozavo "Akmenės cemento" generalinis direktorius Artūras Zaremba. Iš viso 2002 metais bendrovės apyvarta buvo 95 mln. litų.

Per pirmąjį 2003 metų pusmetį ji sudarė 35,6 mln. litų - buvo 14,6 proc. mažesnė nei pernai tuo pačiu metu (41,7 mln. litų). Birželį pardavimai smuko penktadaliu iki 9,4 mln. litų, pernai šį mėnesį siekė 11,8 mln. litų.

A. Zarembos teigimu, šiemet pardavimų apimtys buvo mažesnės ne tik Lietuvos rinkoje, kurioje bendrovė parduoda apie 65 proc. produkcijos, bet ir eksporto rinkose. Pagrindiniai užsakovai Lietuvoje yra gelžbetonio gamyklos ir didelės statybos bendrovės, o eksporto rinkos - Suomija, Latvija, Kaliningrado sritis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją