Apie tai Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) tarybos posėdyje trečiadienį prakalbo socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Audra Mikalauskaitė.

„Pas mus yra diskusijos, kad reikėtų tokią praktiką naikinti ir atsisakyti, tą pavadinimą kažkaip kitaip keisti“, - reaguodama į LPSK tarybos nario klausimą sakė viceministrė.

„Mes kalbame apie tai, kad reikia peržiūrėti, ar iš tikrųjų tie 3 mėnesiai kaip bandomasis laikotarpis visą laiką yra naudojamas tam, kam jis skirtas. Nes paprastai gali padaryti, kad kiekvieną palaikai po 3 mėnesius, gauni paramą ir po to paleidi. Tai arba jį reikia ilginti, tarkim iki pusės metų, arba daryti pervadinimus kažkokius. Iš principo reikia pasižiūrėti, kad toks dalykas kaip bandomasis laikotarpis būtų naudojamas neapgaudinėjant žmonių“, - DELFI kiek vėliau pastiklino A. Mikalauskaitė.

Remiantis Užimtumo rėmimo įstatymo nuostatomis, šiuo metu teritorinė darbo birža gali mokėti darbo užmokesčio subsidijas darbdaviams, kurie įmonei pertvarkant gamybą ar valdymą bei esant kitiems laikiniems veiklos sutrikimams išsaugo savo vietas darbuotojams.

Valstybės parama siekia 50 proc. darbo sutartyje nurodyto atlyginimo, tačiau ja negalima naudotis ilgiau kaip 3 mėnesius vienam žmogui.

Tuo tarpu trečiadienį vykusiame LPSK tarybos posėdyje pabilta apie tai, kad įmonės valstybės parama gali naudotis ne visai pagal paskirtį – tokiu atveju išeitų, kad valstybė remia ne bedarbius, o įmones.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją