"Aeroflot" taip pat pranešė šiais metais tikriausiai atsisakysianti planų leisti euro obligacijų emisiją. Avialinijų pajamos per tą patį laikotarpį pakilo nuo 1,588 mlrd. iki 1,563 mlrd. dolerių, o pelnas iš pagrindinės veiklos pasistiebė nuo 40,1 mln. iki 158,8 mln. dolerių.

Rusijos apskaitos standartai gerokai skiriasi nuo IAS.

Pirmaisiais šių metų mėnesiais "Aeroflot" patyrė grynųjų nuostolių, nes žmonės mažiau keliavo karo Irake metu ir sumažėjo reisų į Kiniją dėl SŪRS.

"Aeroflot" finansų direktorius Michailas Polubojarinovas teigė, kad bendrovė daugiau lėšų skolinsis iš bankų. Direktorius prognozavo, jog šių metų pabaigoje avialinijų paskolos Rusijos valstybiniuose bankuose "Sberbank" ir "Vneštorgbank" sudarys 100-110 mln. dolerių. M. Polubojarinovas pridūrė, kad obligacijų rinkoje "Aeroflot" nedalyvaus dėl pakilusio šių vertybinių popierių pelningumo.

Pavasarį augusi Rusijos bendrovių obligacijų rinka netikėtai apmirė dėl vangios prekybos valstybės obligacijomis bei investuotojų nerimo, susijusio su Kremliaus teisiniais ginčais su Rusijos kapitalo rinkos lydere "Yukos".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją