Pasak dienraščio, specialistai beveik neabejoja, jog dalyvavimą privatizavime galimi pirkėjai jau yra aptarę iš anksto, kad vėliau nereikėtų gaišti laiko dėl nereikalingo stumdymosi.

"Neatmetama galimybė, kad abi bendrovės šiuo atveju atsidurs Lietuvos investuotojų rankose. Pastarieji, aišku, dėl patirties ar finansų į konsorciumą gali pasikviesti ir užsienio kompanijas", - teigė neįvardyti šaltiniai.

Praėjusią savaitę Vyriausybei patvirtintos bendrovių privatizavimo programos numato, jog Vakarų skirstomieji tinklai bus atiduoti į Lietuvos investuotojo rankas.

Koncerno "Achemos grupė" prezidentas Bronislovas Lubys kol kas neįvardijo, į kurią bendrovę pretenduoja koncernas, tačiau spėjama, kad jam gali atitekti Vakarų skirstomieji tinklai.

"Kapitalo investavimas su atsipirkimu po 6-7 metų. Be to, mūsų koncernas yra didelis elektros energijos vartotojas", - savo tikslus apibrėžė B.Lubys.

"NDX Energija" tvirtina pretenduojanti tiek į Rytų, tiek į Vakarų skirstomuosius tinklus. "Verslininkas ieško, kur yra geresnė ekonominė nauda. Jos abi yra vertingos, tik klausimas, kiek už vieną ar kitą teks mokėti",- teigė "NDX Energija" direktorius Žilvinas Marcinkevičius.

"NDX Energija" neslepia, jog pinigus elektros tinklų privatizavimui jau yra sukaupusi, o "Achemos grupė" informuoja, kad bendrovė ketina naudoti savo ir bankų skolintus pinigus.

"Hansabanko" valdybos pirmininko pavaduotojas Darius Nedzinskas patvirtino, kad bankas finansuos potencialius pirkėjus, ir patikslina, jog tai bus "NDX Energija". Bankininkas prognozuoja, kad bendrovė šiai investicijai turi sukaupusi ne mažiau kaip 30-40 proc. savų lėšų.

Pasak Vilniaus banko Verslo klientų departamento direktoriaus Aivaro Čičelio, bankas taip pat yra pasirengęs finansuoti bet kurį gerą projektą.

Skirstomųjų tinklų privatizavime, b e lietuviško kapitalo bendrovių, turėtų rungtis Vokietijos energetikos milžinas "E. ON Energie", Suomijos "Fortum", Prancūzijos "Electricite de France".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją