„Naujas metalo apdirbimo fabrikas bus pirmasis Alytaus pramoninio parko objektas, galintis pagyvinti palyginti aukšto nedarbo apimtą miestą,“, – sako ūkio ministras Dainius Kreivys. Naujajame gamybos objekte ateityje ketinama kurti ir inovatyvius inžinerinius sprendimus.

Ketinimų protokolą dėl fabriko statybų pasirašė ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis, Alytaus meras Česlovas Daugėla ir „Sopena Grupo“ generalinis direktorius Manuelis Sopena Fumanalis.

Dar šių metų vasarą „Sopena Grupo“ rinkosi iš dviejų Lietuvos miestų, kuriame galėtų plėtoti savo veiklą. Tuomet Alytus nurungė Panevėžį. Iš viso Lietuvoje veikia 9 pramoniniai parkai: Šiaulių, Kėdainių, Marijampolės, Naujosios Akmenės, Radviliškio, Ramygalos, Pagėgių bei minėtieji Panevėžio ir Alytaus.

Lietuvoje ketinanti investuoti „Sopena Grupo“ įsteigta 1968 m. Ispanijoje. Metalo apdirbimu užsiimančios bendrovės metinė apyvarta siekia 300 mln. eurų (daugiau kaip 1 mlrd. Lt). „Sopena Grupo“ sudaro 6 kompanijos, daugiausiai išsidėsčiusios Ispanijos Valensijos regione ir Italijoje. Kompanijos gamina ne tik aliuminio, bet ir nerūdijančio plieno, žalvario, geležies profilius, taip pat jiems tinkančius reikmenis ir papildomus produktus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją