"Sprendžiant pagal šio verslo forumo pirmąjį renginį, peršasi išvada, kad Lietuvoje verslo bendruomenės sąvoka apima tik kelias stambiausio verslo įmones, kurios Lietuvoje sudaro tik apie 0,5 proc. visų verslo įmonių, atstovų elitą. Tuo tarpu vidutinio ir smulkiojo verslo įmonių dalis, sudaranti 99,5 proc. visų Lietuvos įmonių ir esanti šalies ekonomikos pagrindu, varikliu, pagrindiniu dinamikos ir augimo garantu, šiandien yra akivaizdžiai ignoruojama", - teigiama kreipimesi.

Anot Verslo darbdavių konfederacijos, vienos iš forumo organizatorių -LEPA požiūris bei kalbėjimas visos šalies verslo bendruomenės vardu verčia labai stipriai sunerimti ir stipriai suabejoti ne tik šios valstybinės institucijos veiklos principų pagrįstumu, bet ir Lietuvos ekonomikos ateitimi.

Darbdavių konfederacija piktinasi, jog Lietuvoje niekaip nesugebama atsikratyti ydingo ir narciziško valstybinių institucijų, atsakingų už verslo plėtros skatinimą, atstovų įsitikinimo, jog būtent jie ir aukščiausi šalies pareigūnai - politikai yra galutinė instancija, disponuojanti visapusiška objektyvia informacija apie šalies ekonominę būklę, verslo bendruomenės problemas, poreikius ir interesus bei galinti daryti didžiausią įtaką šalies ekonominei dinamikai.

Lietuvos darbdavių konfederacija pripažįsta, kad šis verslo forumas ir jo metu pareikštos mintys apie Lietuvą, kaip sėkmingos ekonomikos šalį, apie Lietuvos verslo bendruomenės pasirengimą ir viltis užmegzti glaudesnius ryšius su JAV įmonėmis, taip pat perimti geriausią Amerikos verslininkų patirtį, yra sveikintina ir reikšminga iniciatyva.

Tačiau ji apgailestauja, kad geriausios iniciatyvos dažniausiai taip ir lieka tik garsiai nuskambančiomis elitinių renginių kalbomis ir prognozuoja, kad šis verslo forumas gali sulaukti panašaus likimo. "Lietuvos verslo darbdavių konfederacija nuoširdžiai tikisi, kad LEPA ir toliau tęs šią sveikintiną iniciatyvą, neatsisakys minties surengti viso pasaulio lietuvių verslo forumo ir ateityje objektyviai bei realiai įvertins Lietuvos verslo bendruomenės atstovavimo principus", - pabrėžiama kreipimesi.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją