Pagal Rusijos Federacijos įstatymus naujoji atstovybė negalės teikti draudimo paslaugų, tačiau bendrovės „Baltijos garantas“ ir „Baltik garant“, atidarydamos atstovybę Kaliningrade, siekė kitų tikslų. „Atstovybės atidarymas Kaliningrade – mūsų investicija į klientų aptarnavimą. Kaliningrado gyventojai ir verslininkai čia galės gauti visą informaciją apie tranzito per Lietuvą tvarką ir konsultacijas jiems rūpimais tranzito klausimais“, - teigė Jonas Beržinskas, bendrovių „Baltijos garantas“ ir „Baltik garant“ valdybos pirmininkas.

Prioritetinė „Baltijos garanto“ ir „Baltik garant“ veikla – transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomasis draudimas, krovinių gabenimo rizikų, vežėjų ir ekspeditorių civilinės atsakomybės draudimas, muitinės procedūrų draudimas. Bendrovės turi didelę darbo su Rusijos bendrovėmis patirtį, glaudžiai bendradarbiauja su daugeliu Kaliningrade veikiančių draudimo įmonių. Naujoji atstovybė koordinuos abiejų bendrovių darbą su Kaliningrado srities draudimo bendrovėmis – partnerėmis. „Iki šiol Kaliningrado verslininkai, vykstantys į Lietuvą ar per Lietuvą vežantys krovinį į kitus Rusijos regionus, dėl informacijos apie tranzito sąlygas kreipdavosi į vieną iš srityje veikiančių draudimo kompanijų, kuri, tik susisiekusi su mumis, duodavo atsakymą interesantui. Tuo tarpu dabar įmonių atstovai galės kreiptis tiesiai į mūsų atstovybę, kur operatyviai gaus visą reikiamą informaciją“, - pasakojo J. Beržinskas.

Naujoji atstovybė taip pat sieks pagelbėti į Lietuvą ar tranzitu per ją vykstantiems Rusijos Federacijos gyventojams, nes nuo liepos 1 d. pasikeitus tranzito per Lietuvos teritoriją sąlygoms, nemažai Kaliningrado gyventojų susidūrė su informacijos apie šiuos pokyčius trūkumu. „Mūsų pagalba bus dar svarbesnė kitąmet, kai Lietuva taps Europos sąjungos nare – tranzito tvarka tuomet gerokai sugriežtės“, - įsitikinęs J. Beržinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją