Oro uosto operatorius BAA pasveikino tokį teismo nutarimą, kuris buvo priimtas tuo metu, kai oro transporto sektorius tęsia savo kovą su nuosmukiu, kilusiu po 2001 m. rugsėjo 11 d. išpuolių JAV ir dėl bendro pasaulinės ekonomikos susilpnėjimo.

"Asmeninio ir šeimos gyvenimo teisės gali būti apribotos dėl ekonominės šalies gerovės ir norint apsaugoti kitų žmonių teises ir laisves, - teigiama Strasbūro teismo nutarime. - Teismas nustatė, kad naktiniai skrydžiai bent jau iš dalies padeda šalies ekonomikai".

Oro bendrovė "British Airways" teigė, kad bendras "Heathrow" oro uosto skrydžių skaičius šalies ekonomikai atnešė apie 2,2 milijardo svarų ir suteikė darbo vietų 20 tūkst. darbuotojų.

Transporto departamento teigimu, "vyriausybė sveikina tokią teismo nutartį".

"Šis teismo sprendimas leis iš naujo peržiūrėti naktinius skrydžius iš "Heathrow", "Gatwick" ir "Stansted" oro uostų. Ši konsultacija įvyks kitais metais".

Nesutarimai kilo prieš dešimtmetį, kai Didžioji Britanija, vietos gyventojų nusivylimui, sušvelnino triukšmo apribojimus vėlai vakare ir anksti ryte.

Galiausiai šis reikalas pasiekė Strasbūro teismą, kuris 2001 metais nustatė, kad naktiniai skrydžiai pažeidžia gyventojų teises. Didžiosios Britanijos vyriausybė tučtuojau pateikė apeliaciją.

"Triukšmo lygį griežtai reguliuoja vyriausybė. Mes ir toliau stengsimės atitikti vyriausybės nustatytus reikalavimus. Bendruomenė mums labai svarbi. Mes visada atsižvelgiame į triukšmo lygį", - teigė BAA atstovas.

Oro bendrovė "British Airways", kuri iš "Heathrow" oro uosto leidžia 16 naktinių reisų, taip pat teigė esanti patenkinta teismo bylos pabaiga.

Antradienį Strasbūro teismas pripažino, kad gyventojų teisės vis dėlto iš dalies buvo pažeistos ir 8 britams už išlaidas paskyrė 50 tūkst. eurų kompensaciją.

Naktinių skrydžių priešininkai pažadėjo tęsti kovą.

"Heathrow" yra judriausias tarptautinis oro uostas, iš savo keturių terminalų vežantis 63 milijonus keleivių į 170 pasaulio šalių. Tai antras pasaulyje pagal dydį krovininis oro uostas.

Naktiniai skrydžiai sudaro tik 1 procentą visų oro uosto reisų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją