Taip pat padidintas ir skolinimosi laikotarpis – savo vartojimo reikmėms bus galima skolintis nuo 3 mėnesių iki 5 metų laikotarpiui (buvęs maksimalus paskolos terminas – 3 metai). Vartojimo paskolos palūkanos svyruoja 9-11 proc.

“Hansabanko” Privačių asmenų finansavimo departamento direktorė Jūratė Gumuliauskienė teigia, kad vartojimo paskolų sąlygos pagerintos po to, kai pastebėta, kad gyventojai vis mieliau ima vartojimo paskolas ilgesniam laikotarpiui ir skolinasi vis didesnes sumas, kad galėtų patenkinti savo vartojimo poreikius.

“Vasarą ypač aktualus tampa būsto remontas ar automobilio įsigijimas. Ilgo laikotarpio paskola leis ne tik patenkinti šiuos poreikius, bet ir išdėstyti įmokas taip, kad gyventojas nebūtų suvaržytas bei nejaustų finansinės naštos”, - sakė J.Gumuliauskienė.

Šiuo metu “Hansabankas” yra išdavęs vartojimo paskolų už 37,2 mln. litų. Per metus vartojimo paskolų portfelis išaugo net 71,4 proc. Kas mėnesį vartojimo paskolomis pradeda naudotis vidutiniškai 700-800 naujų klientų.

Vartojimo paskola skirta plačiausiems šeimos vartojimo poreikiams patenkinti (pirkti automobiliui, buitinei technikai, finansuoti būsto remontą, gydytis, ilsėtis ir pan.). Vartojimo paskolos suteikimo tvarka paprasta ir greita, nes paskolos gavėjui nereikia įkeisti turto.

AB bankas “Hansabankas” priklauso didžiausiai Baltijos šalyse finansinių paslaugų grupei “Hansabank”, kurios strateginis investuotojas yra Švedijos bankas “Swedbank”. “Financial Times” šiais metais paskelbtame didžiausių pagal kapitalą bendrovių šimtuke “Hansabankas” yra pripažintas didžiausia kompanija Baltijos šalyse ir 25-oji Rytų ir Vidurio Europoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją