Spalio mėnesį nedarbas šalyje didėjo. Teritorinės darbo biržos užregistravo 29,7 tūkst. bedarbių, tai yra 3,5 proc. daugiau negu rugsėjį.

Anot biržos, išaugo apdailininkų, dailidžių, stalių, plataus profilio statybininkų paklausa. Jiems darbo pasiūlymų įregistruota apie 30 proc. daugiau. Šį paklausos didėjimą lėmė išaugusi viešojo sektoriaus pastatų renovacija.

Taip pat daugiau nei praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu laisvų darbo vietų buvo katilinių operatoriams ir kūrikams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, apsaugos darbuotojams, kepėjams, konditeriams, mėsininkams, žuvininkams. Šių profesijų poreikis buvo vidutiniškai penktadaliu didesnis.

Lapkričio 1 d. dieną Lietuvos darbo biržos duomenų bazėje buvo registruota 235,5 tūkst. bedarbių - tai sudarė 10,9 proc. visų darbingo amžiaus šalies gyventojų ir šis rodiklis yra 0,6 procentinio punkto didesnis palyginti su praėjusiu mėnesiu.

Didžiausias nedarbas buvo Druskininkų (15,6 proc.), Šalčininkų (15,1 proc.), Akmenės ir Ignalinos r. (po 15,0 proc.), o mažiausias - Neringos (3,8 proc.), Elektrėnų (6,5 proc.), Trakų r. (7,0 proc.) ir Kazlų Rūdos (8,0) savivaldybėse. Iš didžiųjų miestų daugiausia bedarbių yra Panevėžyje (13,7 proc.), mažiausia – Kaune (9,8 proc.).

Darbo biržoms tarpininkaujant, spalio mėnesį buvo įdarbinta 11,4 tūkst. žmonių. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 4,7 tūkst. bedarbių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją