Šias ir kitas Vyriausybės pastangas, siekiant kuo efektyviau spręsti bankrutuojančių įmonių problemas, antradienį spaudos konferencijoje nurodė Vyriausybės kancleris Robertas Dargis.

"Įmonių bankroto įstatymas - žingsnis, kurį reikėjo žengti prieš kelerius metus. Valstybės biudžetas dėl netobulo bankroto įstatymo kasmet prarasdavo apie 0,5 mlrd. litų", - spaudos konferencijoje teigė Vyriausybės kancleris Robertas Dargis.

Pasak Vyriausybės kanclerio, šiuo metu bankrutuojančių įmonių skola valstybei siekia 4,1 mlrd. litų.

Anot jo, priėmus naują Bankroto įstatymą, kiekvieną mėnesį apie 30-iai įmonių bus paskelbtas bankrotas. Pernai Lietuvoje bankrutavo 420, šiemet, R.Dargio teigimu, bankrutuoti gali dar apie 1200 šalies bendrovių.

Vyriausybės patvirtintas Garantinio fondo įstatymas užtikrins atsiskaitymą su bankrutavusių įmonių darbininkais ir žaliavą tiekiančiais žemdirbiais.

Šiuo metu, pasak R.Dargio, Garantiniam fondui iš valstybės biudžeto yra rezervuota 30 mln. litų. Ateityje lėšas į Garantinį fondą mokės visos sėkmingai veikiančios įmonės.

"Pinigus, kurie šiuo metu yra rezervuoti Garantiniam fondui, buvo numatyta panaudoti įvairių administracinių pastatų remontui ir restauravimui", - sakė R.Dargis.

Pasak jo, šią sumą tikimasi surinkti l eidus privatizuoti daugelį nebaigtų statyti pastatų, kurių vertė šiuo metu yra 3,5 mlrd. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją