Šiuolaikiška gamykla bendrovės įsigytame sklype buvo pastatyta “nuo nulio” – švarioje aplinkoje, kur prieš tai nėra buvę jokių pramoninių statinių. Gamykla buvo sukurta pagal “Jungtinių architektų dirbtuvių” architekto Tauro Paulausko projektą. 1,2 tūkst. kvadratinių metrų plote sumontuota naujausia automatinė įranga, todėl gamykloje dirba tik 10 darbuotojų, kurie daugiausiai prižiūri įrangą bei kontroliuoja gamybos procesus.

“Neptūno vandenų” natūralaus mineralinio vandens gamykla įrengta pagal aukščiausius aplinkosaugos reikalavimus ir yra visiškai apsaugota nuo taršos”, - sako bendrovės direktorius Gintas Petrus. – “Todėl “neptūno” vanduo pasižymi aukščiausia kokybe ir yra tiesiogine žodžio prasme natūralus – į butelius išpilstomas tiesiai iš gręžinio be sąlyčio su aplinka.”

“Neptūno vandenų” gręžiniai įsikūrę gražiame Dzūkijos šile, Palkabalio kaime. Varėnos regionas pasižymi ypatingai švaria, pramonės veiklos nepaliesta aplinka. “Neptūno” mineralinis vanduo – ledynmečio laikotarpio geologinių procesų dovana. “Neptūno” natūralus mineralinis vanduo išgaunamas iš vandens klodų, esančių tarp dviejų moreninių geologinių sluoksnių.

Projektuojant ir planuojant gręžinį, UAB “Neptūno vandenys” bendradarbiavo su pirmaujančia šalies šios srities įmone “Vilniaus hidrogeologija”. Palkabalyje įsikūrusį gręžinį moksliškai pagrindė ir pateikė rekomendacijas oficialiam pripažinimui diplomuotas hidrogeologas Z. Šonta bei profesorius, habilituotas mokslų daktaras A. Klimas.

“Neptūno vandenų” gamykloje įdiegtos naujausios, Europos standartus atitinkančios vandens paruošimo ir išpilstymo technologijos, kurios užtikrina vandens kokybę, nes išpilstymo procese vanduo neturi sąlyčio su aplinka ir oru. Gamykloje taip pat nenaudojamas joks dirbtinis valymas ar cheminis vandens apdorojimas.

Į “Neptūno vandenų” gamyklos įrangą – išpilstymo, etikečių klijavimo, ženklinimo, pakavimo mašinas, butelių pūtimo įrangą viso jau investuota beveik 3 mln. Lt.

Tradiciškai, “Neptūno vandenys” didelį dėmesį skyrė vandens paruošimo ir išpilstymo sprendimams, filtravimo kokybei, technologinėms vandens valymo schemoms, pirmieji Lietuvoje pradėjo pakuoti plastikinius butelius į specialias pakuotes, kurios geriau apsaugoja produkciją transportavimo metu.

Naujoje “Neptūno vandenų” gamykloje įdiegta naujausia butelių pūtimo linija. Čia išpūsti buteliai iš karto pripildomi natūraliu mineraliniu vandeniu. Tara nėra transportuojama ar sandėliuojama, ir tai ženkliai pagerina taros higieną.

Per pirmus penkis šių metų mėnesius “Neptūno vandenų” pardavimai išaugo 19% - nuo pernai tą patį laikotarpį buvusių 835.000 litų iki 992.500 litų 2003 m.

Šiemet UAB “Neptūno vandenys” jau pardavė 1,3 mln. litrų mineralinio vandens, tuo tarpu per visus 2002 metus bendrovė pardavė 2,891 mln. litrų vandens už 2,3 mln. litų sumą. Šiemet “Neptūno vandenys” planuoja parduoti virš 3 mln. litrų natūralaus mineralinio vandens.

UAB "Neptūno vandenys" įkurta 1999 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją