ES aplinkosaugos komisarė Margot Wallstrom (Margo Valstrom) pareiškė pageidaujanti, kad pramonės sektoriai, tokie kaip statyba, maisto ir baldų pramonė, pasiūlytų ekologiškų produktų kūrimo būdus.

"Raginame verslą savanoriškai dalyvauti bandomajame pratime", - pareiškė komisarė spaudos konferencijoje, kurioje ji pristatė naują komisijos "integruoto produkto politiką", skirtą ekologiškesnių produktų gamybai.

Šia politika siekiama skatinti ar priversti įmones užtikrinti didesnį savo produktų ekologiškumą, mažinant jų poveikį aplinkai gamybos, naudojimo ir išmetimo metu, naudojant mažiau energijos ir pavojingų medžiagų ir mažinant atliekas.

Europos Komisija tikisi, jog įmonės pradės dažniau naudoti ekoetiketes ir "žaliuosius" auditus, kurie užtikrins, jog žmonės vartoja ekologiškus produktus.

Jei savanoriškas požiūris neprigys, Europos Komisija gali pasiūlyti privalomuosius ekologiškų produktų standartus.

Pramonė naująją politiką kol kas vertina itin atsargiai, būgštaudama, jog dėl naujų priemonių biurokratai galės kištis į įmonių produktų kūrimo projektą, ir aplinkai tokia politika jokios įtakos neturės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją