Jis kol kas nesiėmė spręsti, kiek gali būti gauta lėšų pardavus šias įmones.

„Manytume, kad nors nedaug, bet dar yra galimybių valstybei gauti papildomų pinigų. (...) Mes peržiūrėjome visų šiuo metu valstybei priklausančių įmonių sąrašą ir tariamės, ką galima būtų ir ko negalima būtų privatizuoti. Nemanome, kad turėtume atiduoti „Klaipėdos naftos“ kontrolę, „Lietuvos geležinkeliai“ irgi yra atskiras klausimas, šiandien nepriėmėme jokio sprendimo. Lygiai taip pat ir „Lietuvos paštas“, o toliau yra gausybė smulkesnių įmonių, kurias sutarta privatizuoti arba parduoti bent dalį akcijų“, – po penktadienio pasitarimo žurnalistams sakė D. Matulionis.

Jo teigimu, kol kas neapsispręsta, kiek „Lietuvos elektrinės“ akcijų galėtų būti parduota, tačiau esą valstybės rankose planuojama išlaikyti bent 67 proc. akcijų.

„67 proc. yra pilna valstybės kontrolės, o privatus investuotojas irgi gali ateiti į energetikos objektus“, – sakė jis.

DELFI primena, kad Elektrėnuose įsikūrusi „Lietuvos elektrinė“ po Ignalinos atominės elektrinės antrojo bloko uždarymo turėtų tapti pagrindiniu elektros gamybos šaltiniu Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją