Zita Sorokienė, Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė, dienraščiui „Verslo žinios“ vardino: penktadienį 700 kvadratinių metrų ploto kiniškų drabužių parduotuvę planuojama atidaryti Vilniaus prekybos centre „Mada“, Kaune tokios yra 3, Šiauliuose – 5, Klaipėdoje ir Panevėžyje dar po vieną žadama atidaryti, yra jų Alytuje, Mažeikiuose, Marijampolėje, Vilniuje.

„Mes neturime nieko prieš konkurenciją. Tačiau esame už sąžiningą konkurenciją, o mūsų verslininkai ir kontroliuojančios institucijos pastebi daugybę pažeidimų“, – dienraščiui „Verslo žinios“ aiškino Z. Sorokienė.

Eugenijus Bulavas, Gariūnų verslo parko įmonėms atstovaujančios Aukštųjų Panerių įmonių asociacijos prezidentas, sako, jog nelabai seniai ir Gariūnuose atsirado prekiaujančių kinų. Bet kol kas jie didesnės konkurencijos nesudaro. Ir todėl, kad kiniškos prekės nėra itin patrauklios, ir todėl, kad net sunkmečiu pirkėjai dairosi kokybiškesnio gaminio.

Tuo metu Bai Mingas, Kinijos Liaudies Respublikos įgaliotasis atstovas ekonomikos ir komercijos ryšiams Lietuvoje, „Verslo žinioms“ nurodė, kad, jo žiniomis, Kinijos verslininkai nuolat skundžiasi, jog sunku gauti Lietuvos vizą, kita kliūtis – administraciniai registravimo dokumentai yra lietuvių kalba.