Naujausiame pranešime apie įsigijimo ir susijungimo sandorius Europos finansų sektoriuje jie nurodo, kad dėl ekonominio nuosmukio Baltijos ir Rytų Europos šalyse, Šiaurės šalių bankai, kurie nemažai investavo į šį regioną, jaučia spaudimą, todėl būtų logiška, jei jie nuspręstų stiprinti savo poziciją vidaus rinkoje ir parduoti antrines įmones Baltijos ir (arba) kitose Rytų Europos šalyse.

Šis pasirinkimas ypatingai pagrįstas atrodo todėl, kad pačių Šiaurės šalių ekonomika dar kokius 2–3 metus jaus ekonominės krizės pasekmes, teigia pranešimo autoriai.
Be to, Šiaurės šalių bankai greičiausiai bus suinteresuoti parduoti blogas paskolas ar kitus Rytų Europos regiono bankų aktyvus, o tai pirkėjams leistų sudaryti geras sutartis, teigiama pranešime.

Jame minima, kad pirmąjį šių metų pusmetį buvo sudaryta labai mažai įsigijimo ir susijungimo sandorių – bendra transakcijų vertė buvo tik 32 mlrd. eurų (110,5 mlrd. Lt). Didesniąją dalį šios sumos – 13 mlrd. eurų (45 mlrd. Lt) – sudarė bankų perėmimo sutartys, kurias įgyvendino Europos šalių vyriausybės, kad išgelbėtų kredito įstaigas nuo bankroto.

Palyginimui, 2008 m. Europoje buvo sudarytos įsigijimo ir susijungimo sutartys, kurių bendra vertė – 178 mlrd. eurų (614,6 mlrd. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją