„Jeigu nepritariam „Sodros“ įmokų didinimui, tai turim rasti, ką taupome papildomai“, - pirmadienį po koalicijos partnerių susitikimo žurnalistams sakė A. Kubilius.

Kaip žinoma, planuojant kitų metų biudžetą buvo norima 2 proc. punktais kilstelti „Sodros“ įmokų tarifą. A. Kubilius sako, kad šiai nuostatai pritaria verslas ir didžiosios profsąjungos, tačiau koalicijos partneriai liberalai ir liberalcentristai šiam sprendimui priešinasi.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis bei šios partijos į Vyriausybę deleguotas teisingumo ministras Remigijus Šimašius, vietoje „Sodros“ įmokų didinimo siūlo stipriau karpyti socialines išmokas. Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI) yra išsakęs siūlymą mažinti minimalų darbo užmokestį nuo 800 Lt iki 600 Lt.

„Aš tikiuosi, kad rytoj biudžeto projektas sėkmingai praeis pateikimo stadiją ir tai atvers galimybes, dalyvaujant ir Vyriausybei, ieškoti to sprendimo. Nes tas sprendimas nėra lengvas ir čia reikia bendro visų frakcijų sutarimo“, - sakė A. Kubilius.

DELFI primena, kad valdančiąją koaliciją sudaro konservatoriai-krikdemai, Liberalų sąjūdis, liberalcentristai ir Tautos prisikėlimo partija. Šių partijų frakcijos Seime vienija 72 parlamentarus iš 141.

Tarp pozicijos ir opozicijos laviruojanti frakcija „Viena Lietuva“ koalicijos partnerių pasitarime nedalyvavo, nes jos atstovai nebuvo pakviesti. Kaip teigė A. Kubilius, pas Seimo pirmininkę Ireną Degutienę vykusiame pasitarime dalyvavo ne frakcijų, o partijų atstovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją