Kaip pažymima kasmetinio "Mercer Human Resource Consulting" tyrimo ataskaitoje, pasauliniame reitinge Rusijos sostinė išstūmė į trečią vietą Japonijos Osakos miestą. Europoje į antrą vietą nusileido Ženeva, o trečią vietą užėmė Londonas. Didžiosios Britanijos sostinėje gyvenimas stipriai pabrango - dar praėjusiais metais tarp Europos miestų Londonas užėmė tik 7 vietą.

Pigiausia gyventi yra Paragvajaus sostinėje Asunsjone, ir, kaip pažymi analitikai, tai nulėmė ryškus nacionalinės šalies valiutos kritimas JAV dolerio atžvilgiu. Praėjusiais metais pigiausios pasaulyje sostinės titulas buvo tekęs PAR sostinei Johanesburgui.

Tyrimas rodo, jog gyvenimas Maskvoje yra 14 procentų brangesnis nei Niujorke.

Pirmosiose Europos reitingo pozicijose atsidūrė šie miestai: Maskva, Ženeva, Londonas, Ciūrichas, Sankt Peterburgas ir Oslas. "Mercer" pažymi, jog per vienerius metus stipriai pabrango gyvenimas daugelyje Europos Sąjungos miestų - dėl euro kurso kilimo JAV dolerio atžvilgiu šio regiono miestų pakilimas reitinge buvo ryškiausias.

Pigiausi regionai yra Naujoji Zelandija ir Australija. Vienintelis į pirmąjį šimtuką patekęs regiono miestas yra Sidnėjus, tačiau gyvenimas šiame mieste yra beveik 1,5 karto pigesnis nei Maskvoje.

"Mercer" tyrimo metu lyginama 200 tipinių prekių ir paslaugų kaina 144 didžiausių pasaulio miestų. Tarp tipinių "Mercer" ekspertų "pirkinių" yra būsto nuoma, maistas, drabužiai, buities daiktai. Be to, atsižvelgiama į transportavimo ir pramogų paslaugų kainas.

Reitingu naudojasi tarptautinės korporacijos, norėdamos apskaičiuoti kompensacijų, kurias turi gauti užsienyje dirbantys darbuotojai, sumas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją