Lietuvoje viešėjęs "Ruhrgas" atstovas Baltijos šalyse Joachimas Hockertzas informavo dienraštį "Lietuvos rytą", kad "Ruhrgas" dalis konsorciume sudaro 60 proc., "E.on" - 40 procentų. Jis taip pat pareiškė, jog į konsorciumą nebus įtrauktos jokios dujų tiekėjos.

Pasak J.Hockertzo, su Ūkio ministerija derinama "Ruhrgas" valdybos pirmininko vizito į Lietuvą data. Į Vilnių atvyks nuo liepos mėnesio "Ruhrgas" vadovo vairą perimsiantis viceprezidentas Burckhardas Bergmannas. Su juo turėtų atvykti ir bendrovės "Ruhrgas Energie", kuri atstovaus "Ruhrgas" investicijoms Lietuvoje, valdybos narys Eike Benke.

Pasak J.Hockertzo, įsigijęs "Lietuvos dujas", Vokietijos konsorciumas sieks didinti dujų suvartojimą Lietuvoje. Vokiečiai nori, kad daugiau dujų būtų vartojama šildymui.

"Ruhrgas" jau yra įsigijusi reikšmingus Estijos ir Latvijos dujų įmonių akcijų paketus. Šios įmonės dirba pelningai.

Vyriausybė dar nenusprendė, koks "Lietuvos dujų" privatizavimo modelis bus pasirinktas. Ūkio ministras Eugenijus Gentvilas siūlė pirmiausia leisti akcijų emisiją, bet pripažįsta, kad greičiausiai bendrovė bus privatizuojama be jos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją