Neįgaliuosius pradėta mokyti po to, kai darbo rinkos mokymo centras iš Europos Sąjungos fondų gavo “Phare” projekto lėšų. Projekte numatyta suaugusius darbingus neįgaliuosius grąžinti į aktyvią darbinę veiklą, išmokius juos kurios nors iš keliasdešimties darbo rinkos mokymo centre rengiamų profesijų.

Pasak Mokymo Centro dėstytojos Danguolės Kisielienės, pirmojoje grupėje buvo septyni 20-48 metų klausytojai su įvairiomis negalėmis: trumparegyste, atramos ir judėjimo aparato, protinio vystymosi sutrikimais. Klausytojai buvo labai smalsūs ir troško žinių, nors dėl ligų jiems reikėjo daugiau laiko medžiagai išmokti ir kartoti. “Kai kuriems klausytojams buvo sunkesnės matematikos sąvokos, pavyzdžiui, pagal formulę iš koncentrato paruošti tirpalą. Norėdami, kad jie lengviau suvoktų, pateikėme matavimo indus su padalomis”, - sakė pedagogė. Klausytojai mokėsi teisingai naudoti valymo ir dezinfekavimo medžiagas, plauti langus ir indus, valyti kompiuterius ir minkštus baldus, prižiūrėti kambarinius augalus. Buvo dėstomi darbo įstatymų ir pirmosios medicinos pagalbos pagrindai.

Pasak D.Kisielienės, žinias klausytojai pritaikys neįgaliųjų reabilitacijos centruose, kai kurie net bus priimti į apmokamą darbą.