Druskininkų savivaldybės vadovai ir verslininkai, dalyvavę Gardine vykusiame tarptautiniame verslo forume, sako esą pritraukti ku
o daugiau turistų iš pasienio regionų trukdo iki šiol nepasirašyta supaprastinto pasienio režimo sutartis tarp kaimyninių šalių.

Dėl to tariamasi dėl bendrų projektų, finansuojamų iš Europos Sąjungos (ES) lėšų.

„Neblogai būtų turėti vandens maršrutą nuo Gardino iki Kauno. Bet mums reikia, kad Nemuno vaga leistų laivybai plėtotis taip, kaip reikia. Galima gilinti Nemuno vagą arba Lietuvoje statyti užtvanką. Taip būtų pakeltas Nemuno lygis“, – planais dalinosi Borisas Kozelkovas, Gardino vykdomojo komiteto pirmininkas.

„Yra tam tikrų projektų, kurie gali būti bendri: laivyba Nemunu, dviračių takai, susisiekimas“, – sako Ričardas Malinauskas, Druskininkų meras.

Lietuvos SPA centrų vadovai sako, kad sunkmetis privertė visus perskaičiuoti paslaugų sąnaudas ir atsisakyti didesnių pelnų. Taip Baltarusijos gyventojams pradėtos taikyti mažesnės kainos.

„Mes taip pat planuojame atidaryti specialų autobusų reisą. Šis darbas jau pradėtas“, – teigia Edmundas Antanaitis, „Druskininkų vandens parko“ direktorius.