Šiemet UAB “Neptūno vandenys” jau pardavė 1,3 mln. litrų mineralinio vandens, tuo tarpu per visus 2002 metus bendrovė pardavė 2,891 mln. litrų vandens už 2,3 mln. litų sumą. Šiemet “Neptūno vandenys” planuoja parduoti per 3 mln. litrų natūralaus mineralinio vandens.

“Vanduo Lietuvoje yra sezoniškas produktas, todėl didžiausi pardavimai esti gegužės-rugpjūčio mėnesiais. Pernai mums labai “padėjo” karšta vasara, šiemet pardavimai auga dėl toliau kryptingai didėjančio vardo žinomumo. Neabejotinai negazuoto “neptūno” vandens pardavimus teigiamai įtakoja ir vis didesnis negazuoto mineralinio vandens suvartojimas mūsų šalyje, lyginant su gazuoto”, - sako UAB “Neptūno vandenys” direktorius Gintas Petrus.

Pasak direktoriaus, lietuviai jau žino, kuo skiriasi natūralus mineralinis vanduo nuo mineralizuoto, pagaminto, prisotinto angliarūgšte ar aromatizuoto. Kaip tik šiemet Varėnos miškuose “Neptūno vandenys” baigė statyti naują gamyklą, kurioje natūralus mineralinis vanduo išpilstomas tiesiai iš gręžinio be sąlyčio su oru ir kita atvira aplinka. Vieną technologiškai moderniausių Lietuvoje mineralinio vandens išpilstymo gamyklų padėjo suprojektuoti ir pastatyti “Jungtinės architektų dirbtuvės”.

Dabar “Neptūno vandenys” parduoda natūralų mineralinį vandenį 0,5, 0,75, 1,5, 3 bei 18,9 litrų talpos taroje. Į trijų litrų butelius “neptūnas” buvo pradėtas pilstyti praeitą rudenį, o šį birželį bendrovė planuoja pradėti gaminti gazuotą mineralinį vandenį “neptūnas” 0,33 ir 1 litro talpos buteliuose.

“Ir toliau plėsime asortimentą, tačiau pagrindiniu mūsų produktu visada liks natūralus, pačios gamtos sukurtas mineralinis vanduo, be jokių priedų ir negazuotas”, - sako G.Petrus. – “Toks vanduo turi didžiausią vertę, nors kartais vartotojai dar neteikia pakankamai tam dėmesio. Su “neptūnu” kaip tik ir siekiame atskleisti šiuos svarbius skirtumus ir parodyti, kad vertingiausias žmogaus organizmui yra natūralus mineralinis vanduo.”

Specialistų vertinimais, pernai mūsų šalyje buvo išgerta apie 73 mln. litrų mineralinio vandens, šiemet suvartojimas turėtų išaugti iki 80 mln. litrų. Vienas lietuvis kasmet vidutiniškai išgeria po 20 litrų mineralinio vandens, tuo tarpu Vakarų Europoje šis rodiklis yra net kelis kartus didesnis.